Ergonet ostao na tronu

Ergonet ostao na tronu

Odlučujući susret Ženske lige SOKAZ-a odigran je u 12. kolu kada je momčad Ergonet ugostila svoje “vječne” suparnice, dotad također neporaženu ekipu BMW Team 11

Nedavno je završeno natjecanje u Ženskoj ligi SOKAZ-a u sezoni – jesen 2014. godine. Liga je brojila 13 momčadi, a prvak SOKAZ-a je ponovno postala ekipa Ergonet (u sastavu Vlatka Dragia, Gordana Valentić, Irena Martić i Muhek) pobijedivši u svih 12 susreta i skupivši maksimalnih 36 bodova. Odlučujući susret je odigran u 12. kolu kada je momčad Ergonet ugostila svoje “vječne” suparnice, dotad također neporaženu ekipu BMW Team 11 (u sastavu Vesna Perhoč, Biserka Žukina, Mirjana Kos i Galić).

Taj susret su igračice BMW Teama 11 odigrale sa samo objektivno njihove dvije najkvalitetnije igračice – Biserkom Žukinom i Vesnom Perhoč. U tom susretu je odlučujuću prevagu za momčad Ergonet donijela Gordana Valentić, koja je pobijedila Žukinu i Perhoč, dobila jedan meč bez borbe i u paru s Vlatkom Dragiom u 5 setova porazila par BMW Teama 11 Biserku Žukinu i Vesnu Perhoč. Žukina i Perhoč su ostvarile po 2 pobjede u tom susretu pobijedivši Martić i Dragiu, te je susret završio rezultatom 6:4 za ekipu Ergoneta.

Obično “Sportske novosti” kao jedini specijalizirani sportski dnevnik u Republici Hrvatskoj zna objaviti konačne rezultate 1. Muške Lige SOKAZ-a na kraju sezone, dok se o našim kolegicama ne piše u medijima. Stoga smo na portalu ZG-magazin omogućili barem mali medijski prostor za promociju ženske lige SOKAZ-a

Najzanimljiviji meč su odigrale Valentić i Perhoč u kojem je nakon 5 setova slavila Gordana Valentić, te tako zaslužila epitet najbolje igračice Ženske Lige SOKAZ-a u prošloj sezoni. Momčad BMW Team 11 tako je ostvarila plasman na drugo mjesto s 11 pobjeda i tim porazom osvojivši 33 boda. Treće mjesto je osvojila ekipa Samoborke (u sastavu Jasna Šinko, Ivana Medvedović i Kim Džananović) s 10 pobjeda i 2 poraza, te skupljenih 30 bodova. Četvrta je bila ekipa Cestodom s osvojenih 27 bodova, peto mjesto je zauzela momčad PLIVA skupivši 22 boda, dok su šeste bile igračice ekipe HRT s osvojenih 19 bodova. Na sedmo mjesto su se plasirale igračice momčadi PBZ d.d. sa skupljenih 18 bodova, a na osmo mjesto ekipa STKI”URIHO” s osvojenih 16 bodova, dok su devete bile igračice sastava SDIR Sidra s prikupljenih 11 bodova.

Deseto mjesto je zauzela ekipa Dom Medvešćak s osvojenih 10 bodova, dok su jedanaeste bile igračice sastava HZZO s prikupljena 4 boda. Pretposljednje dvanaesto mjesto je pripalo ekipi Hrvatske vode sa skupljena 2 boda, dok su na nezahvalnom posljednjem trinaestom mjestu završile igračice momčadi Studentski centar osvojivši 1 počasni bod.

Najbolje pojedinke

Najbolje pojedinke u prošloj sezoni Ženske Lige SOKAZ-a su bile: Vesna Perhoč (BMW Team 11) sa skorom 34:2, Biserka Žukina (BMW Team 11) sa skorom 33:3, Zlata Iveković (Cestodom) sa skorom 31:5, Vlatka Dragia (Ergonet) sa skorom 30:3, Jasna Šinko (Samoborke) sa skorom 30:6, Gordana Valentić (Ergonet) sa skorom 29:1 i Ivana Medvedović (Samoborke) sa skorom 27:3.

Najbolje parove su imale igračice sastava BMW Team 11 (razni sastavi), Samoborke (razni sastavi), Cestodom (razni sastavi) i PLIVA (razni sastavi) sa skorovima 10:2.

Obično “Sportske novosti” kao jedini specijalizirani sportski dnevnik u Republici Hrvatskoj zna objaviti konačne rezultate 1. Muške Lige SOKAZ-a na kraju sezone, dok se o našim kolegicama ne piše u medijima. Stoga smo na portalu ZG-magazin omogućili barem mali medijski prostor za promociju ženske lige SOKAZ-a s ciljem da javnost upoznamo i s aktivnostima naših kolegica, te s ciljem popularizacije ovog oblika rekreativne aktivnosti, koja može biti korisna za zdravlje i očuvanje kondicijske spreme kako mlađim djevojkama, a naročito gospođama u srednjim i poznijim godinama. Također vas, kao i muške kolege, upozoravam da je za osobe koje imaju ozbiljnije zdravstvene probleme odluče da li im je preporučljivo igrati u skladu s preporukama njihovih liječnika. Svim našim damama želim sve najbolje u Novoj 2015. godini!

Dragutin Ivanec

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni