Era transhumanizma: Hakiranje tijela

Era transhumanizma: Hakiranje tijela

(Foto: Valentina Štulec)

Era transhumanizma: Hakiranje tijela naziv je tribine održane u četvrtak 24. studenoga 2016. u Europskom domu. Dr. sc. Ivana Greguric, članica Znanstveno-istraživačkog odbora za bioetiku, tehniku i transhumanizam, održala je navedeno predavanje uz pogovor prof. emer. Igora Čatića. Sjajno pripremljeno predavanje te iskazan sadržaj na jednostavan i razumljiv način, primjer je kako treba najnovija znanstvena dostignuća prezentirati zainteresiranoj publici. No iako se radi o budućnosti koja je ustvari već prisutna i dosta raširena, radi čega je izložena materija nadasve zanimljiva i važna, na ovoj tribini nismo sreli niti jednu osobu iz neke političke stranke, vlasti ili javnih informativnih medija. Njih budućnost ne zanima ili je uopće nisu svjesni.

Dr. sc. Ivana Greguric
Dr. sc. Ivana Greguric

Prije tridesetak godina su ignorirali predavanja i tribine o kompjutorima, a sada ignoriraju eru transhumanizma, makar to nije nešto što će stići, nego nešto u čemu se već nalazimo.

Kako budućnost stiže sve ubrzanije to bi im se moglo preporučiti barem malo proguglati pojam transhumanizam.

Ono što je oduševilo organizatore tribine bila je nazočnost dvadesetak studenata Veleučilišta Baltazar iz Zaprešića, pod vodstvom dr. sc. Dafne Vidanec, nastavnice iz poslovne etike.

Hanibal Salvaro

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni