EP u boksu za juniore: Josip Biletić na vrhu Europe

EP u boksu za juniore: Josip Biletić na vrhu Europe

»Imamo europskog prvaka Biletića i brončanog Europljanina Veočića na ovom Prvenstvu. Pokazujemo kontinuitet rezultata i to želimo zadržati. U Kapošvaru je reprezentacija napravila odličan posao i vjerujem da to ove godine nije sve«, izjavio je Predsjenik Hrvatskog boksčkog saveza Bono Bošnjak

Hrvatski juniorski reprezentativac Josip Biletić (+80 kg) postao je Europski prvak u boksu na netom završenom EUBC Europskom prvenstvu u Mađarskoj. Mladi je Zadranin izvrsnim direktima u finalu deklasirao Rusa Timura Slachchnina, kojeg je potpuno deklasirao, a bacao ga je i u nokdaun u prvoj rundi.

»Odlično je bilo. Slušao sam što mi je kut govorio i nametnuo sam svoj boks. Rus mi jednostvno nije mogao ništa«, rekao je nakon finala 16-godišnji Josip te nastavio: »Prvenstvo je bilo dugo i naporno. Pobijedio sam zaista najbolje boksače, Bjelorusa Austrijanca i sada ruskog prvaka. Želio bih se zahvaliti i treneru Vidaiću, stručnom stožeru i posebno Predsjedniku saveza Boni Bošnjaku koji nas je došao podržati u Kapošvar. To nam je puno značilo«.

U novijoj hrvatskoj povijesti Europskim naslovom okrunili su se lani u seniorskoj konkurenciji Filip Hrgović i preklani u konkurenciji mlađih seniora Luka Plantić te 2009. Dino Mansour. Sada je i Biletić ušao u taj ekskluzivni klub.

»Prezadovoljni smo. Imamo europskog prvaka Biletića i brončanog Europljanina Veočića na ovom Prvenstvu. Pokazujemo kontinuitet rezultata i to želimo zadržati. U Kapošvaru je reprezentacija napravila odličan posao i vjerujem da to ove godine nije sve«, izjavio je predsjednik Hrvatskog boksčkog saveza Bono Bošnjak, koji je kao član Izvršnog odbora europske boksačke konfederacije i predao medalju Josipu.

»Moram priznati da smo skromno krenuli na ovo prvenstvo. Intimno smo priželjkivali ovakav uspjeh i dvije medalje, ali nismo željeli raditi pritisak na momke«, nadovezao se na izbornik Pero Veočić, čiji je sin Gabrijel, jučer potvrdio svoju broncu.

Spomenimo da je u Mađarskoj nastupilo 240 boksača iz 35 zemalja. Hrvatska je nastupila sa sedam boksača, a u stručnom stožeru uz spomenute i trenera Nikolu Švalja nakratko su se pridružili i treneri Matej Matković i Ante Čepo čiji je Osječanin Bruno Gajić osvojio 5. mjesto. Pohvalimo još i Nou Ježeka koji je također upisao pobjedu, te i hrvatskog suca Naima Ramaja, koji je sudio finale u ringu.

Veliki uspjeh nakon velikog truda, reprezentacije i Saveza koji većniz godina pokazuje uzlaznu putanju cijelo vrijeme. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni