EP u boksu: Hrgović u četvrtfinalu

EP u boksu: Hrgović u četvrtfinalu

U četvrtfinalu će 23-godišnji Filip boksati protiv Miheila Bahtidzea, gruzijskog superteškaša kojeg je prije četiri godine na Svjetskom prvenstvu u Bakuu pobijedio prekidom

Hrvatski prvak u superteškoj kategoriji Filip Hrgović izborio je četvrtfinale Europskog prvenstva koje se održava u bugarskom gradu Samokovu.

U svom prvom nastupu na kontinentalnim prvenstvima uopće najbolji hrvatski boksač bodovno je deklasirao Irca Deana Gardinera (30:25, 30:25, 30:25) i plasirao se među osam najboljih na turniru.

Hrgović je dominirao ringom svih devet minuta borbe, što je suce nagnalo da dvije runde boduju 10:8 iako irski superteškaš nije bio u nokdaunu. Već nakon pola minute dvoboja u Areni Samokov bilo je vidljivo da Gardiner silno respektira hrvatskog reprezentativca, te da će se teško nositi s njegovim direktima.

„Bio je ovo lijep uvod u natjecanje. Gardiner mi djeluje neiskusno, ne vjerujem da se dugo bavi boksom, ali dobro se nosio s mojim udarcima. Bilo bi bolje da sam pobijedio prekidom, jer bih bio odmorniji za sljedeći meč. Međutim, Irac je uspio ostati na nogama“, rekao je Hrgović nakon pobjede.

U četvrtfinalu će 23-godišnji Filip boksati protiv Miheila Bahtidzea, gruzijskog superteškaša kojeg je prije četiri godine na Svjetskom prvenstvu u Bakuu pobijedio prekidom. Njihov je meč na rasporedu u srijedu navečer.

Probojem u četvrtfinale prvi nositelj turnira Hrgović napravio je veliki korak ne samo prema medalji, nego i prema plasmanu na listopadsko Svjetsko prvenstvo u Dohi. Da bi se našao na svjetskoj smotri, Hrgović se mora plasirati među najboljih šest u Samokovu. Isto vrijedi i za njegove kolege Sepa i Komadinu.

U ponedjeljak su na Europskom prvenstvu mečevi u bantam, velter, srednjoj i teškoj kategoriji u kojima Hrvatska više nema predstavnika. U utorak navečer (nakon 18:00 sati) u osmini finala poluteške (do 81 kg) i lake kategorije (do 60 kg) boksat će Hrgovićev klupski kolega iz BK Leonardo Hrvoje Sep i Delničanin Matteo Komadina. (zg-m)