“Enkidu/Gilgameš” – predstava Kazališta za inkluziju

“Enkidu/Gilgameš” – predstava Kazališta za inkluziju

Kazalište za inkluziju pripremilo je predstavu Enkidu/Gilgameš kojim istražuje koncept participativnog kazališta, otvorenu formu koja za svako izvođenje uključuje drugu grupu neprofesionalnih glumaca. Predstava će se održati u petak, 15. travnja u Centru mladih Ribnjak, Park Ribnjak 1, s početkom u 17 i 19 sati.

Riječ je o projektu francuske umjetničke udruge Compagnie Arti-Zanat’ i Hrvatskog centra za dramski odgoj u čijem je središtu ideja susretanja, kako kroz samu umjetničku formu, tako i kroz interpretaciju Epa o Gilgamešu.

Igraju Damjan Diklić, Richard Grolleau, Seb el Zin, režiju potpisuje Richard Grolleau, muziku Seb el Zin, a za scenski pokret zaslužna je Iva Nerina Sibila.

Compagnie Arti-Zanat’ iz Francuske, umjetnička je udruga osnovana sa željom da umjetničku praksu podijeli s marginaliziranim i ranjivim populacijama kojima je umjetnost najčešće teže ili teško dostupna. Predstava Enkidu/Gilgameš samo je nastavak njihovog razmišljanja o položaju kazališta u društvu kao vektoru socijalne inkluzije.

Hrvatski centar za dramski odgoj, s druge pak strane promiče, predstavlja i istražuje dramski, kazališni odgoj i pedagogiju kao sastavne dijelove humanističkog odgoja. Njihovi članovi učitelji su, dramski pedagozi, kazališni umjetnici, socijalni radnici i psiholozi, koji u svom dvadesetogodišnjem radu kontinuirano surađuju sa sustavom formalnog i neformalnog odgoja i obrazovanja, organizacijama civilnog društva te srodnim strukovnim organizacijama.

Iz Centra mladih pozivaju sve zainteresirane da se uključe i svojim prisustvom podrže rad spomenutih udruga, ali i sudjeluju u ovakvom načinu odgoja i socijalnog razmišljanja. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni