Energični jazz vokal koji osvaja na prvo slušanje

Energični jazz vokal koji osvaja na prvo slušanje

Jazz vokalistica i glazbenica Andrea Rakočević s ekipom profesionalnih glazbenika i suradnika priprema svoj prvi samostalni album koji će predstaviti singlom Noćas. Glazbu je napisao Neven Šverko, a Željko Krznarić je autor stihova. Suradnici na prvom singlu su i Karlo Slavički, Matija Dedić, Jadranka Krištof, Ante i Robert Vnuk. Na repertoaru albuma prvijenca naći će se jazz, bossa nova, blues, funk & soul pjesme. Andrea svojim osebujnim i vrlo izražajnim pjevanjem (raspon glasa joj je čak tri oktave) zasigurno će oduševiti brojne ljubitelje jazz glazbe. U produkciji BiZé studija nastao je i video spot za aktualni singl Noćas.

Andrea Rakočević pjeva od svoje četvrte godine. Bila je članica dječjeg zbora Pahuljice. Sudjeluje u najgledanijoj dječjoj emisiji HTV-a Turbo Limach Showu (osvoja 3. mjesto na Karaoke Turbo Limach Showu). Pohađala je dramske radionica u ZKM pod vodstvom Grozdane Laić i Simone Palatinuš (10 godina). 2003. pojavljivljuje se na prvom hrvatskom pjevačkom reality showu Nove TV – Story Super Nova Music Talents, a njezin pjevački talent prepoznaje Neven Šverko.

Uz aktivno bavljenje glazbom i brojne nastupe s bendom u raznim klubovima, svestrana Andrea piše poeziju i prozu, odlazi na Scat Circle – pjevačke radionice koje vodi jazz vokalistica Lela Kaplowitz, ostvaruje i nove glazbene suradnje s domaćim eminentnim glazbenicima poput Arsena i Matije Dedića. U međuvremenu odlazi na pripreme i poduku kod prof. Teodore Zdeličan jer želi upisati jazz akademiju u Austriji. Upisuje Vienna Konservatorium of mag. Eva Maria Schmid (Bečki konzervatorij), studira pjevanje, vokalno usavršavnje i klavir te se ujedno priprema za profesionalnu karijeru jazz glazbenice. Nakon stjecanja diplome profesorice glazbene kulture odlučuje se u potpunosti posvetiti profesionalnoj karijeri jazz vokalistice i glazbenice. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni