Energetski obnovljeni vrtići

Energetski obnovljeni vrtići

Gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, u četvrtak 16. lipnja je obišao četiri predškolska objekta koji se obnavljaju u sklopu programa ZagEE – energetske obnove Grada Zagreba.

Cilj projekta je smanjiti ukupnu energetsku potrošnju povećanjem energetske učinkovitosti kao i primjenom obnovljivih izvora energije na objektima u vlasništvu Grada, među kojima su i 37 gradskih vrtića. Na današnjem obilasku delegacija Grada posjetila je dva vrtića u Dubravi, DV Pčelica i DV Kolibri te dva objekta DV Siget.

“Energetska obnova ima za cilj podizanje energetskog razreda ovih objekata na najmanje B kategoriju putem novih fasada, toplinske izolacije, ugradnjom učinkovitije stolarije, ugradnjom solarnog sustava za toplu vodu i termostatskih radijatorskih ventila te kroz primjenu energetski učinkovite rasvjete” – objasnio je Nikola Petković, stručni savjetnik iz Gradskog ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj.

Gradonačelnik je ovom prilikom podsjetio da grad Zagreb u protekle dvije godine bilježi pozitivan rast nataliteta te da su ulaganje u energetsku obnovu vrtića i podizanje standarda sastavni dio aktivnih populacijskih mjera demografske politike Grada.

(Zg-magazin)