Energetski obnovljena zgrada OŠ Stjepana Basaričeka u Ivanić-Gradu

Energetski obnovljena zgrada OŠ Stjepana Basaričeka u Ivanić-Gradu

Završili su radovi na energetskoj obnovi zgrade Osnovne škole Stjepana Basaričeka u Ivanić-Gradu vrijedni 15,2 milijuna kuna, a objekt je u utorak obišao župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

Veći dio iznosa za obnovu platila je Zagrebačka županija koja je i osnivač škole, dok je 4,8 milijuna kuna osigurano iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Nakon obnove škola može računati na godišnju uštedu od 118.000 kuna na računu za grijanje, što je ušteda od čak 70 % u odnosu na prijašnje stanje. Godišnja ušteda primarne energije iznosit će 74 %, emisija štetnih stakleničkih plinova će biti manja za gotovo 72 %. Zgrada će iz energetskog razreda „D“ prijeći u energetski razred „B“, a energetskom je obnovom povećana udobnost boravka u zgradi.

»Ovo je četvrta škola čija je energetska obnova sufinancirana sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoja, a gdje je nositelj projekta bila Zagrebačka županija. Uz OŠ Stjepana Basaričeka, europskim i novcem Zagrebačke županije obnovljen je kompleks zgrada velikogoričkih srednjih škola, Srednja škola Vrbovec i Područna škola Rakov Potok«, rekao je župan Kožić. (ZG-m / Foto: Dražen Kopač)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni