Elektroničko glasanje u Gradskoj skupštini najkasnije do studenoga

Elektroničko glasanje u Gradskoj skupštini najkasnije do studenoga

Elektroničko glasanje u Gradskoj skupštini bit će uvedeno u listopadu ili najkasnije u studenome, najavio je njezin predsjednik Andrija Mikulić na konferenciji za novinare u utorak. U listopadu će započeti ugradnja opreme i softvera te će se nakon probne faze primjenjivati elektroničko glasovanje pa gradski zastupnici više neće glasati podizanjem ruku, što bi trebalo olakšati prebrojavanje i skratiti postupak glasanja. Mikulić je rekao da je javna nabava već provedena, oprema je nabavljena, a potpisan je i ugovor s tvrtkom koja će ju ugraditi.

Podsjećamo da se o ovoj temi ranije govorilo, točnije prije prve jesenske faze kada je i najavljeno elektroničko glasovanje. (M. K.)

';return t.replace("ID",e)+a}function lazyLoadYoutubeIframe(){var e=document.createElement("iframe"),t="ID?autoplay=1";t+=0===this.dataset.query.length?'':'&'+this.dataset.query;e.setAttribute("src",t.replace("ID",this.dataset.src)),e.setAttribute("frameborder","0"),e.setAttribute("allowfullscreen","1"),e.setAttribute("allow", "accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture"),this.parentNode.replaceChild(e,this)}document.addEventListener("DOMContentLoaded",function(){var e,t,a=document.getElementsByClassName("rll-youtube-player");for(t=0;t