Ekonomski fakultet privlači najveći broj srednjoškolaca

Ekonomski fakultet privlači najveći broj srednjoškolaca

U povodu 102. obljetnice i Dana Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, danas je na Fakultetu održana svečanost kojoj je nazočio i gradonačelnik Tomislav Tomašević.

Čestitavši fakultetu njihov dan i zaželjevši uspjeh u daljnjem radu, Tomašević je istaknuo da Zagreb može biti ponosan što ima ovaj fakultet koji je bitan ne samo za gospodarski razvoj grade, već i cijele Hrvatske.

»Ekonomski fakultet međunarodno je prepoznatljiv i ima važnu savjetodavnu ulogu kako za lokalnu tako i nacionalnu vlast u razdoblju koje je ispred nas«, rekao je gradonačelnik Tomašević.

Interes mladih za ekonomijom, menadžmentom i studiranjem na Ekonomskom fakultetu iz godine u godinu sve je veći, naglasio je gradonačelnik te pozdravio napore koje fakultet ulaže u razvoj suvremenih obrazovnih programa i kvalitete studija, kao i osmišljavanju i provedbu projekata i programa.

Dekanica fakulteta Sanja Sever Mališ istaknula je da je Ekonomski fakultet u Zagrebu jedini koji pripada u jedan posto elitnih fakulteta iz područja ekonomije i poslovne ekonomije priznatih u cijelom svijetu. Jedini je stekao najprestižniju međunarodnu EQUIS akreditaciju visokoobrazovnih institucija na području ekonomije i poslovne ekonomije, a odnosi se na akreditaciju cijele institucije i svih njezinih procesa i aktivnosti.

Osim toga, dekanica je naglasila kako je upravo Ekonomski fakultet izazvao najveći interes ove godine kod srednjoškolaca na državnoj maturi, čak 10 000 maturanta izabralo je studijske programe fakulteta.

Uz gradonačelnika Tomaševića, dekanicu fakulteta Sanju Sever Mališ, prisutnima su se obratili i rektor Sveučilišta u Zagrebu Stjepan Lakušić, ministar gospodarstva i održivog razvoja i izaslanik predsjednika Vlade RH Davor Filipović te izaslanik predsjednika RH-a Velibor Mačkić. (ZG-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni