Ekološki zasnovani sustav i program za gospodarenje komunalnim otpadom

Ekološki zasnovani sustav i program za gospodarenje komunalnim otpadom

„Projekt je odgovor na neriješeno pitanje komunalnog otpada u gradu Zagrebu, gdje je smetlište Jakuševec -Prudinec “navršilo” već pedeset godina i još se neprestano na njemu gomilaju tisuće tona smeća. To je ekološka katastrofa koja i dalje traje. Za to su odgovorni svi koji su dosad u gradu Zagrebu o tome odlučivali.“

Krizni eko stožer Zagreb, Udruga za zaštitu okoliša Jakuševec, Udruga za zaštitu okoliša Resnik i Udruga eko Zagreb predstaviti će danas projekt pod nazivom „Ekološki zasnovani sustav i program za gospodarenje komunalnim otpadom“. Projekt će se predstaviti u Društvenom domu Jakuševec u 17 sati, a predstaviti će ga profesori Slaven Dobrović s Fakulteta strojarstva i brodogradnje, Milan Poljak s Agronomskog fakulteta i Stanko Uršić s Farmaceutsko-biokemijski fakultetu.

„Projekt je odgovor na neriješeno pitanje komunalnog otpada u gradu Zagrebu, gdje je smetlište Jakuševec -Prudinec “navršilo” već pedeset godina i još se neprestano na njemu gomilaju tisuće tona smeća. To je ekološka katastrofa koja i dalje traje. Za to su odgovorni svi koji su dosad u gradu Zagrebu o tome odlučivali. Jedino valjano rješenje i izlaz iz te katastrofe jest ekološki sustav za gospodarenje komunalnim otpadom. Takav sustav ne treba niti smetlište, deponij niti ekstremno loša, antiekološka i civilizacijski prevladana zastarjela “rješenja” poput spalionice otpada, što će biti jasno pokazano na ovom predstavljanju“, najavljuju iz Kriznog eko stožera Zagreb.

(zg-magazin)