Ekipno PH u mačevanju: zlato Splićanima i Mladostašicama, u floretu najbolji Rapir i Karlovčanke

Ekipno PH u mačevanju: zlato Splićanima i Mladostašicama, u floretu najbolji Rapir i Karlovčanke

Seniori ekipe Split I pobjedili su u finalu ekipu Mladost I. Dino Šourek, Luka Gujinović, Ivan i Marin Lovrić predvodili su Splićane do zlata. Ekipa Splita I je bila nezaustavljiva. Prvo su pobjedili Lokomotivu (19-45), zatim Split II (45-32) te u finalu Mladost I s rezultatom 45-42.

Prošlog vikenda 21. i 22. studenog u Splitu je održano ekipno Prvenstvo hrvatske u mačevanju. Nastupile se 44 ekipe iz osam hrvatskih klubova iz Splita, Zagreba, Poreča, Karlovca i Osijeka. Prvenstvo se održalo u disciplinama mač i floret i to u tri dobne kategorije, kadeti/kadetkinje, juniori/juniorke, seniori/seniorke.

U disciplini mač kod kadeta prvo mjesto osvojila je ekipa Split I, a kod kadetkinja ekipa Mladost I. I kod juniorki ekipa Mladost I osvojila je zlato. U toj su ekipi nastupile Ana Mesić, Josipa Jolić i Lara Petković. Dominaciju Mladosti potvrdili su i juniori , koji su u finalu bili bolji od ekipe Split I, rezultat je bio 36-45. Za Mladost su nastupili juniori Maurizio Bogović, Matej Kumiša, Goran Vinković i Gašpar Dugac.

Seniori ekipe Split I pobjedili su u finalu ekipu Mladost I. Dino Šourek, Luka Gujinović, Ivan i Marin Lovrić predvodili su Splićane do zlata. Ekipa Splita I je bila nezaustavljiva. Prvo su pobjedili Lokomotivu (19-45), zatim Split 2 (45-32) te u finalu Mladost I s rezultatom 45-42.

Kod seniorki zlato je osvojila ekipa Mladost II, predvođena Anom Mesić, Josipom Jolić, Larom Petković i Martom Nakić. One su u finalu bile bolje od ekipe Mladost I, a treće mjesto zauzele su Splićanke.

Dominacija Rapira i Karlovca

U disciplini floret kod kadeta i juniora dominirali su mačevaoci Rapira, osvojivši dva zlata. Kod kadeta drugo mjesto su osvojili mačevaoci VMD-a, a treće Karlovac. U kategoriji juniora srebro je otišlo Karlovcu, a bronca Lokomotivi. U kategoriji seniora nije se održalo Prvenstvo, budući da je Rapir bio jedina prijavljena ekipa.

U ženskoj kategoriji Karlovac je dominirao i u natjecanju kadetkinja, ali i juniorki. Kako su bile prijavljene samo dvije ekipe (Karlovac i Lokomotiva), srebro je otišlo Zagrepčankama. Kao i kod seniora, tako i kod seniorki floretašica, nije se održalo Prvenstvo budući da su Karlovčanke bile jedina prijavljena ekipa.

Ukupno je na ovom Prvenstvu podjeljeno 40 medalja, a nastupilo je 82-je sportaša i sportašica.

(zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni