Ekipe DUZS-a pripravne za nadolazeći vodeni val

Stožer zaštite i spašavanja Zagrebačke županije i jučer je nastavio sa sjednicom na kojoj se govorilo o stanju vodostaja i aktivnostima operativnih snaga zaštite i spašavanja na području Zagrebačke županije. Prema informacijama iz Državne uprave za zaštitu i spašavanje,  svi stožeri  u gradovima i općinama na području županije uz tok rijeka Save (Velika Gorica, Orle, Rugvica, Pokupsko, Zaprešić, Marija Gorica, Brdovec, Samobor, Sv. Nedelja, Ivanić-Grad) odnosno Kupe (Pisarovina)  su aktivni, a ekipe na terenu su pripremljene za nadoilazeći vodeni val. Trenutno stanje vodostaja Jesenice na ulaznom profilu iznosi 501 cm. U općini Brdovec gdje se očekuje najveći udar jer na određenim dijelovima nema izgrađenog nasipa rade se zečji nasipi oko stambenih objekata.

Načelnik županijskog Stožera i zamjenik župana Rudolf Vujević rekao je da Stožer zaštite i spašavanja Zagrebačke županije te sve prateće službe (Zavod za javno zdravstvo Zagrebačke županije, Zavod za hitnu medicinsku pomoć Zagrebačke županije, Društvo Crvenog križa Zagrebačke županije, Vatrogasnu zajednicu Zagrebačke županije, Policijsku upravu Zagrebačku) ostaju i dalje u stanju pripravnosti. Kao i prethodnu noć,  tijekom današnjeg dana i noći u prostorijama Zagrebačke županije organizirano je dežurstvo članova Stožera zaštite i spašavanja kako bi se kontinuirano mogle zaprimati informacije s terena. Također, od gradskih i općinskih stožera zatraženo je da svaka tri sata županijskom Stožeru dostavljaju izvješće o stanju na svom području te poduzetim mjerama.

Sjednici je nazočio i župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić, koji će zajedno sa načelnikom stožera Rudolfom Vujevićem, gradonačelnikom Velike Gorice Draženom Barišićem te predstavnicima Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije te Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Zagreb danas u 18:00 sati obići Strmec Bukevski. (zg-m)

OZNAKE
Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni