E, to su pravi Minići!

E, to su pravi Minići!

Pored zagrebačkog kluba Route 66 u subotu prijepodne zatekli smo 11 parkiranih Minija s kutinskim, dubrovačkim i dakako zagrebačkim registarskim oznakama. Od većine su odskakali kabriolet, talijanski Innocenti Mini metalik crvene boje, kakav se svojedobno proizvodio u Milanu, ali i jedan upečatljivi metalik plavi Mini Cooper Sport s münchenskim »regama«.

U društvu Minija zatekli smo i jednog drugog poznatog mališana na četiri kotača – atraktivni crveni Fićo kabriolet. Dok su njihovi vlasnici ispijali kavu u obližnjem klubu, vozila su privlačila pozornost prolaznika koju su ih razgledavali s interesom i fotografirali. Nismo im mogli odoljeti ni mi. Ipak su to oni »pravi« Minići, s malim kotačima. Šteta što ih takve više ne rade. 

(B. J.)

';return t.replace("ID",e)+a}function lazyLoadYoutubeIframe(){var e=document.createElement("iframe"),t="ID?autoplay=1";t+=0===this.dataset.query.length?'':'&'+this.dataset.query;e.setAttribute("src",t.replace("ID",this.dataset.src)),e.setAttribute("frameborder","0"),e.setAttribute("allowfullscreen","1"),e.setAttribute("allow", "accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture"),this.parentNode.replaceChild(e,this)}document.addEventListener("DOMContentLoaded",function(){var e,t,a=document.getElementsByClassName("rll-youtube-player");for(t=0;t