Dvorišta- nova kulturno-turistička atrakcija Zagreba

Dvorišta- nova kulturno-turistička atrakcija Zagreba

Tako će se po prvi puta domaćim i stranim posjetiteljima otvoriti vrata gornjogradskih dvorišta na četiri lokacije. Osim dvorišta Palače Balbi koje skriva jedini sačuvani bunar na Gornjem gradu, posjetitelji će imati prilku posjetiti dvorište Palače Erdödy-Drašković u kojem se nalazi Državni arhiv u Zagrebu, dvorište Atelijera Meštrović te privatno dvorište u Opatičkoj 19 u kojem se nalazi kuća slavnog hrvatskog skladatelja i violončelista Rudolfa Matza.

Novi projekt kreativne radionice G.A.D. PRODUKCIJE i Katapult promocije pod nazivom „Dvorišta svako ima svoju priču“ predstavljen je danas u dvorištu Palače Balbi u zagrebačkoj Demetrovoj ulici. Tako će se po prvi puta domaćim i stranim posjetiteljima otvoriti vrata gornjogradskih dvorišta na četiri lokacije. Osim dvorišta Palače Balbi koje skriva jedini sačuvani bunar na Gornjem gradu, posjetitelji će imati prilku posjetiti dvorište Palače Erdödy-Drašković u kojem se nalazi Državni arhiv u Zagrebu, dvorište Atelijera Meštrović te privatno dvorište u Opatičkoj 19 u kojem se nalazi kuća slavnog hrvatskog skladatelja i violončelista Rudolfa Matza. U toj je kući živjela i Hedviga Ban, velika ljubav hrvatskog skladatelja Vatroslava Lisinskog.

„Grad Zagreb je bogat i prepun iznenađenja“

Organizatori Dvorišta s gradonačelnikom M. Bandićem i direktoricom TZGZ-a M.Bienenfeld
Organizatori Dvorišta s gradonačelnikom M. Bandićem i direktoricom TZGZ-a M.Bienenfeld

„Ovakav ambijent u dvorištima je sam po sebi program. Mi smo bili svjesni da ovi prostori ne trebaju puno intervencija i da samo treba istaknuti njihove prednosti i prezentirati ih najširoj populaciji. U tom pogledu krećemo s četiri dvorišta u kojima će posjetitelji imati priliku čuti ugodnu glazbu, probati ukusne zalogajčiće, popiti piće. Time ćemo stvoriti jedan novi ambijent na Gornjem gradu, ne samo za građane Zagreba već i za turiste“, najavio je program ovog projekta Vedran Galić, jedan od organizatora ovog projekta.

Kako je cilj projekta obogaćivanje turističke ponude Grada Zagreba i predstaviti neiskorištene potencijale Gornjeg Grada, podršku ovom projektu su dali Grad Zagreb i Turistička zajednica grada Zagreba (TZGZ).

„Ukoliko ovaj projekt bude dobro prihvaćen od naših sugrađana i turista, vjerujem kako ćemo do godine proširiti broj dvorišta, koja će otvoriti svoja vrata. Grad Zagreb je bogat i prepun iznenađenja, a mi smo na početku njihovog otkrivanja. Trebamo ih pokazati našoj javnosti i turistima“, istaknula je direktorica TZGZ Martina Bienenfeld.

Program “Dvorišta svako ima svoju priču” započeti će u petak 18. srpnja i trajati će do nedjelje 27. srpnja, svakodnevno od 18 sati do ponoći.

(V.Vukoje)

 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni