Dvije obljetnice Škole za modu i dizajn

Dvije obljetnice Škole za modu i dizajn

(Foto: Marko Šolić)

Zagrebačka Škola za modu i dizajn utorak, 3. svibnja slavi Dan škole i 30 godina dizajna te u svom školskom vrtu predstavlja radove učenika modnim revijama uz suradnju sa Ljupkom Gojić Mikić i Aleksandrom Dojčinović. Proslava će se održati pod pokroviteljskom Obrtničke komore Zagreb i Izbora za MISS Hrvatske u školskom vrtu Škole za modu i dizajn.

Škola za modu i dizajn proslavila je u 2019. godini 140 godina tekstilnog školstva grada Zagreba u Obrtničkoj komori Zagreb. U toj dugoj tradiciji, uz područje tekstila i kože, ušao je i dizajn. Današnja je Škola prolazila kroz različite obrazovne sustave, pod različitim nazivima do Škole za tekstil, kožu i dizajn 1991. godine odlukom skupštine grada Zagreba, odnosno današnje Škole za modu i dizajn.

Predstavit će se književna modna revija Odijelo za čitanje kao rezultat projekta sa Knjižnicama grada Zagreba financiranog od strane Ministarstva kulture i medija. S obzirom na izraženi preventivni rad Škole za modu i dizajn, predstavit će se platforma Dizajna života i ispred nje Haljina (ne)nasilja, kreirana i izrađena za poznati model i dizajnericu Ljupku Gojić Mikić, a koju će ona premijerno nositi na proslavi.

Svoju kolekciju predstavit će i dizajnerica Aleksandra Dojčinović koju ponosno ističemo kao učenicu Škole za modu i dizajn. Navedenu modnu reviju, nosit će kandidatkinje Izbora za MISS Hrvatske, koji također ove godine obilježava 30 godina.

Pored originalnih suradnji, predstavit ćemo i modne revije, radove naših učenika i nastavnika/mentora Modna revija 3 u 1, Staro, a novo – retrospektiva i Modna revija Život je u boji. Također, akademski slikari Škole za modu i dizajn predstavit će svoje radove u prigodnoj izložbi povodom 30 godina u Školi za modu i dizajn. (ZG-ma)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni