Dvanesti “Tjedan restorana”

Dvanesti “Tjedan restorana”

Danas, u petak, 4. ožujka, počinje manifesacija Tjedan restorana u Zagrebu, dvanaesti po redu, a trajat će do 13. ožujka. Mnogi ovaj tjedan nazivaju »najfinijim tjednom u gradu Zagrebu«.

Manifestacija Tjedan restorana otvara priliku da građani posjete neke od restorana u koje možda inače i ne zalaze tijekom godine. Pristupačna cijena menija s tri slijeda jela iznosi oko sto kuna po osobi, mami sve gurmane da u dobrom društvu prošire svoje gastronomske horizonte.

Zagrebački Tjedan restorana inspiriran je sličnim tjednima koji se tradicionalno održavaju u svjetskim metroplolama poput Londona ili New Yorka. Cilj je omogućiti što većem broju građana posjet restoranima. Riječ je, dakako, o promicanju restoranske kulture, o poticanju veće interakcije između ugostitelja i posjetitelja restorana. Jednom riječju: unaprjeđivanje i oživljavanje hrvatske gastroscene.

Najukusniji tjedan svim građanima Zagreba nudi priliku da posjete restorane koje tijekom godine nisu u mogućnosti posjetiti. Također, Tjedan je poznat po tome što restorani u tim danima ne štede u svojoj ponudi, a sam događaj ukupnu gradsku gastro scenu podiže na jedan viši nivo. I ono što nije ništa manje bitno, prilika je to za druženje, da se za trenutak građani okupe oko stola i uživo porazgovaraju s prijateljima ili članovima obitelji i provedu ugodne trenutke.

Više informacija može se dobiti na službenoj stranica Tjedna restorana. (zg-m)