Dva koncerta Zagrebačkih solista u Travnom

Dva koncerta Zagrebačkih solista u Travnom

(Zagrebački solisti djeluju već punih 70 godina / Foto: Press materijal)

Program Mamutica Classics osmišljen je i pokrenut u suradnji sa Zagrebačkim solistima u sklopu programa „Kultura i umjetnost u zajednici“, a bit će održat će u travnju i svibnju.

U Dvorani KUC-a Travno, 26. travnja, s početkom u 19.30 sati, na interaktivnom koncertu eminentni hrvatski komorni ansambl ponudit će građanima recept za aktivno slušanje glazbe.

Kako slušati glazbu? Zagrebački solisti, pod vodstvom koncert majstora Sretena Kristića, ponudit će nam odgovor kroz djela Mozarta, Čajkovskog, Papandopula i Mendelssohna

Ulaz je slobodan. Rezervacije bez numeracije na broj 01 / 66-01-626.

Na platou Mamutice, 20. svibnja, točno u podne, okupljeni će uživati u zagrebačkim evergreenima i hitovima filmske glazbe, i ovoga puta uz Zagrebačke soliste s dragim nam gostom Dragom Diklićem.

Ulaz je slobodan.

Biografija Zagrebačkih solista

Ansambl Zagrebačkih solista osnovan je 1953. godine u okviru Radio Zagreba, pod umjetničkim vodstvom glasovitoga violončelista Antonija Janigra.

Tijekom gotovo sedam desetljeća – pod umjetničkom palicom jednako znamenitih koncertmajstora, poput Dragutina Hrdjoka, Tonka Ninića, Anđelka Krpana i Borivoja Martinića-Jerčića – Zagrebački solisti odražavaju kvalitetu muziciranja na zavidnoj razini, a koju redovito prezentiraju i na prestižnim svjetskim koncertnim pozornicama.

Od 2012. godine Ansambl nastupa uz glasovitoga violinista Sretena Krstića kao svojega koncertmajstora, a ujedno i koncertmajstora Münchenske filharmonije.

Do sada su održali gotovo 4000 koncerata na svim kontinentima, u najvećim svjetskim centrima i najslavnijim koncertnim dvoranama. Redovito su gostovali na najpoznatijim glazbenim festivalima.

Zagrebački solisti izvode repertoar koji uključuje barokna, klasicistička, romantička, ali i djela suvremene glazbe, s posebnom pažnjom usmjerenom na aktualizaciju ranijih, ali i predstavljanje mlađih generacija hrvatskih skladatelja. Snimili su više od sedamdeset nosača zvuka.

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni