“Đuro Đaković” proizveo jedan od najboljih “oklopnjaka” na svijetu

Predsjednik uprave Holdinga “Đuro Đaković” Vladimir Kovačević rekao je kako su u tvrtki ponosni što su na jedno od najboljih borbenih oklopnih vozila na svijetu “uspjeli integrirati oružnu stanicu koja je po mnogo čemu revolucionaran proizvod”

Na vojnom poligonu Gašincima u blizini Đakova jučer je demonstracijom bojnoga gađanja predstavljena hrvatska verzija oklopnog vozila AMV 8×8, opremljenog daljinski upravljanom oružnom stanicom srednjeg promjera – ‘Kongsberg`s protector’. Ovo borbeno vozilo razvila je hrvatska tvrtka “Đuro Đaković”, u suradnji s norveškom industrijskom grupacijom Kongsbergom te finskom tvrtkom Patriom.

Demonstracija je uključivala bojno gađanje topom promjera 30 milimetara, koaksijalnom strojnicom i hrvatskom konfiguracijom daljinski upravljane stanice “Protector M15” u nepomične i pomične mete. Predsjednik uprave Holdinga “Đuro Đaković” Vladimir Kovačević rekao je kako su u tvrtki ponosni što su na jedno od najboljih borbenih oklopnih vozila na svijetu “uspjeli integrirati oružnu stanicu koja je po mnogo čemu revolucionaran proizvod”. Dodao je kako je “Đuro Đaković” u svojoj strateškoj opredijeljenosti orijentiran na suradnju s najboljim partnerima pa je suradnja s “Kongsbergom” i “Patriom” odgovor na izazov kako biti najbolji na tržištu i uspješno prodavati takva vozila.

“Iznimno smo zadovoljni s ovakvom strateškom suradnjom i trudit ćemo se i dalje proizvoditi visoko kvalitetna vozila te im dodavati nova znanja i prilagođavati se posebnim zahtjevima kupaca i određenih tržišta”, rekao je Kovačević. Na novinarsko pitanje o mogućim tržištima za taj proizvod Kovačević je odgovorio kako se sve radi u dogovoru sa strateškim partnerima pa će se za svako moguće tržište razviti poseban pristup. (hina /zg-mag)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni