Dugo Selo napokon dobilo ginekologa

Dugo Selo napokon dobilo ginekologa

U Samobor stiže pedijatrica

Nakon šest krugova natječaja za zapošljavanje ginekologa, u Dugom Selu je napokon zaposlen specijalist dr. Tomislav Klauš koji je danas preuzeo ključeve automobila kojeg će imati na raspolaganju 24 sata dnevno.

»U Hrvatskoj nedostaje gotovo 2000 liječnika, posebice specijalista stoga zahvaljujem doktoru Kulašu što je izabrao Dom zdravlja Zagrebačke županije«, rekao je župan Stjepan Kožić te najavio da već u svibnju stiže specijalistica pedijatrije u Samobor.

»Naše poticajne mjere polako daju rezultate stoga vjerujem da ćemo vrlo skoro dobiti pedijatra u Vrbovcu te ginekologa u Ivanić-Gradu«, poručio je Kožić.

Osim novog automobila, Zagrebačka županija je za navedena četiri deficitarna radna mjesta osigurala subvencioniranje kamata na stambeni kredit ili trošak podstanarstva te sufinanciranje vrtića.

»Kako bi dugoročno riješila problem manjka liječnika Zagrebačka županija jedna je od rijetkih županija u Hrvatskoj koja financira specijalističko usavršavanje liječnika«, rekao je ravnatelj Doma zdravlja Zagrebačke županije Večeslav Bergman. Županija s 1,3 milijuna kuna financira devet mladih liječnika na specijalizaciji, dok su za 16 specijalizacija sredstva osigurana iz europskih fondova.

»Zahvaljujem se Zagrebačkoj županiji na novom automobilu. To je jedna zaista poticajna mjera«, rekao je doktor Tomislav Kulaš koji nakon devet i pol godina rada u KB Merkur te pet i pol godina rada u Specijalnoj bolnici Agram preuzima zdravstvenu skrb za oko 6500 pacijentica s dugoselskog područja. (ZG-m / Foto: Dražen Kopač)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni