Dubrovnik među tri najbolje kongresne destinacije

Dubrovnik među tri najbolje kongresne destinacije

Među velikim gradovima, na prvim mjestima nema iznenađenja te su vodeći i dalje Prag i Budimpešta.  Najviše je napredovao Beograd, koji je zbog investicija i poboljšanjem dostupnosti završio na sedmom mjestu, a od hrvatskih gradova napredovao je i Split

U izboru regionalnog izdanja „KONGRES Magazin“ Dubrovnik između 34 središta jugoistočne Europe odabran  uz Prag  i Budimpeštu  jednom od tri najbolje kongresne destinacije u našoj regiji.  Direktorica Turističke zajednice grada Dubrovnika Romana Vlašić uvrštena je između  30 najutjecajnijih ljudi u 2013. u regiji jugoistočne Europe za kongresnu industriju.

Kongres Magazin jedan je od vodećih komunikacijskih medija u području kongresne industrije jugoistočne Europe. Okuplja i distribuira znanja vezana uz organizaciju sastanaka najboljih svjetskih stručnjaka i analizira razvoj kongresne industrije u srednjoj i jugoistočnoj Europi.

Zagreb, Ljubljana, Graz i Krakow ostaju na prvom djelu ljestvice kao i prošle godine.

Uredništvo magazina Kongres i ove je  godine pripremilo pregled najboljih kongresnih destinacija u regiji, koje su bile procijenjene u kontekstu projekta KONGRES MEETOLOGUE. Kroz ovaj projekt otkrivaju se manje poznate destinacije i uspoređuju s poznatijima. Ocijenjene su i pregledane, te analizirane trideset i četiri destinacije po kriterijima –  prirodni i kulturni čimbenici;  opća i prometna infrastruktura;   turistička infrastruktura i kongresna infrastruktura. Svaka destinacija je također dobila subjektivnu ocjenu, a na kraju godine su bile zbog brojnih promjena i inovacija ponovo ocijenjene i destinacije, ocijenjene u 2010. i 2011. godini. Kao dodatni kriterij ove godine uzete su u obzir ovogodišnje klasifikacije pojedinačnih grada na ljestvici ICCA (ICCA Country and City Rankings 2012) i Mercerevoj globalnoj ljestvici kvalitete života u nekim većim gradovima. U ovom izboru gradovi su bili podijeljeni u dvije kategorije – veliki i srednji  gradovi s više od 150 000 stanovnika i manji gradovi  s manje od 150 000 stanovnika.

Izvrsnost Dubrovnika

Među velikim gradovima, na prvim mjestima nema iznenađenja te su vodeći i dalje Prag i Budimpešta.  Najviše je napredovao Beograd, koji je zbog investicija i poboljšanjem dostupnosti završio na sedmom mjestu, a od hrvatskih gradova napredovao je i Split. Zagreb, Ljubljana, Graz i Krakow ostaju na prvom djelu ljestvice kao i prošle godine.

Dubrovnik, jedna od tri najbolje kongresne destinacije jugoistočne Europe dobio je ukupnu ocjenu 4,61 i  nalazi se na vrhu tablice uz velike centre Prag i Budimpeštu. Komentirajući najnoviji uspjeh Dubrovnika kao kongresnog odredišta direktorica TZ grada Dubrovnika Romana Vlašić kazala je:  „Uz niz priznanja koje je Dubrovnik ostvario u Hrvatskoj i svijetu, posebno raduje i najnoviji uspjeh koji potvrđuje izvrsnost Dubrovnika u izuzetno važnom segmentu kongresne industrije, ključnom elementu produženja sezone.  Svrstavanje Dubrovnika uz velike kongresne gradove Prag i Budimpeštu, zasigurno nam otvara nove mogućnosti i dodatnu prepoznatljivost na svjetskoj kongresnoj sceni, a uspjeh je zasluga svih naših vrijednih turističkih djelatnika, od kongresnih hotela do specijaliziranih DMC-eva.“

Svečana dodjela priznanja Meeting Star Award održat će se u Ljubljani 21. siječnja 2014.  (zg-magazin)

 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni