Dubrovnik – jedna od najvažnijih lokacija snimanja serije Igra prijestolja

Dubrovnik – jedna od najvažnijih lokacija snimanja serije Igra prijestolja

Spominjući tvrđavu Lovrijenac autor opisuje kako je ova tvrđava zamjena za  Red Keep u Igri prijestolja, a zaljev ispred njega je poprište pomorske bitke za Blackwater, u kojoj je kralj Stannis Baratheon pokušao napasti i zaposjesti Kraljev grudobran i svrgnuti kralja Joffreya

Australski web-portal Business Insider podijelio je sa svojim čitateljima priču o sedam egzotičnih filmskih lokacija snimanja HBO serijala Igra prijestolja (u originalu Game of Thrones). Dubrovnik je trenutno jedna od najvažnijih lokacija snimanja planetarno popularnog serijala, a na listi ostalih destinacija snimanja serijala istaknut je kao odredište koje  se producentima nametnulo zbog svojih srednjovjekovnih zidina. Osim povijesnih građevina, utvrda i renesansnih vrtova, Dubrovnik je producentima, glumcima i cijeloj ekipi HBO-a ,što su više puta istaknuli, omiljen i zbog posebne prijateljske atmosfere kojom su oduševljeni svi sudionici kreiranja ovog zanimljivog povijesno-fantastičnog serijala. Emitiranje četvrte sezone „Game of Thrones“ u kojoj „igraju“ Gradac, Belveder, Arboretum Trsteno i druge dubrovačke lokacije počinje  6. travnja.

Dubrovniku danas stiže još jedan kompliment, naime prema stranici www.travelandleisure.com hrvatski je grad uvršten je na listu dvadeset najromantičnijih odredišta svijeta

Business Insider navodi i kako su producenti odabrali Dubrovnik kako bi mogli prikazati što je moguće više scena eksterijera. „Jednom sjedište povijesne pomorske republike Ragusa, stara gradska jezgra Dubrovnika i njene zidine u serijalu su lako prepoznatljive“, ističe se u tekstu.

Spominjući tvrđavu Lovrijenac autor opisuje kako je ova tvrđava zamjena za  Red Keep u Igri prijestolja, a zaljev ispred njega je poprište pomorske bitke za Blackwater, u kojoj je kralj Stannis Baratheon pokušao napasti i zaposjesti Kraljev grudobran i svrgnuti kralja Joffreya.

Po Business Inisideru, lokacija koja je nezaobilazna pri obilasku je renesansni Arboretum u Trstenom, koji u seriji predstavlja kraljev vrt, mjesto na kojemu likovi smišljaju nove zavjere.

Interes inozemnih medija za Dubrovnik kao King’s Landing sve je veći, tako će u travanjskom broju Easy Jet Traveller,odnosno, inflight magazinu velike avio kompanije EasyJet koji se tiska u 4 milijuna primjeraka, biti objavljen i  prilog o Dubrovniku kao Kraljevom Grudobranu.

Dubrovniku danas stiže još jedan kompliment, naime prema stranici www.travelandleisure.com hrvatski je grad uvršten je na listu dvadeset najromantičnijih odredišta svijeta i nalazi se u prestižnom društvu destinacija kao što su Pariz, Venecija, Firenca, Rim, Monte Carlo, Barcelona  i drugi.  (zg-magazin)

 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni