Dubravko Karačić je novi član uprave Zagrebačkog holdinga

Dubravko Karačić je novi član uprave Zagrebačkog holdinga

Dubravko Karačić novi je član Uprave Zagrebačkog holdinga za područje financija, izvijestio je danas novinare gradonačelnik Tomislav Tomašević.

Karačića su nakon provedenog javnog natječaja na sjednici Skupštine Zagrebačkog holdinga d.o.o. 30 studenoga izabrali gradonačelnik Tomašević i njegovi zamjenici.

Gradonačelnik Tomašević je na konferencijci za medije u Gradskoj upravi istaknuo kako Karačić ima više od 20 godina iskustva u području, ovlašten je revizor. U Holding dolazi iz Zagrebačke banke, gdje je osam godina radio kao unutarnji revizor i izvršni operativni direktor.

„U Upravi Holdinga će se pridružiti Matiji Subašić-Maras, Ivanu Novakoviću i Borisu Sesaru”, rekao je Tomašević.

Spomenuo je i natječaje za voditelje šest podružnica Holdinga, među kojima su Arena Zagreb, Autobusni kolodvor, Gradska groblja, Zagrebački digitalni grad, Zrinjevac i Vladimir Nazor. Naglasio je da se na javni natječaj za ovih šest podružnica prijavilo više od 100 ljudi te će uskoro krenuti proces selekcije kandidata koji će voditi Uprava Holdinga.

Podsjetio je da je do sutra otvoren natječaj za voditelje Robnih terminala, Tržnica Zagreb, Zagrebparkinga, Zagrebačkih cesta, direktora Gradske plinare i člana Uprave tvrtke Zagreb plakat.

U Zagrebu cijepljeno 75 % odraslih

Tomašević se osvrnuo i na cijepljenje u Zagrebu. Spomenuo je da je cijepljeno 75 % odraslih. Od ukupnog stanovništva 62,6 % je dobilo prvu dozu cjepiva, a svim dozama je cijepljeno 55,6 % ukupnog stanovništva, odnosno 67 % odraslog stanovništva.

Istaknuo je kako je od 2. do 29. studenoga na punktu na Zagrebačkom velesajmu cijepljeno 41 926 osoba od čega je prvom dozom cijepljeno 22 140 osoba. Na osam punktova po kvartovima je do 29. studenoga cijepljeno 29 906 osoba, a od njih je 17 651 cijepljeno prvom dozom. Booster dozom se na punktovima po kvartovima cijepilo 9252 osoba.

Osvrnuo se i na puknuća vrelovoda zbog kojeg je od jutros zapadni dio Zagreba ostao bez grijanja i tople vode. Tomašević je rekao da su vrelovodi u ingerenciji HEP-a kao državne tvrtke, a ne Grada Zagreba.

“U kontaktu sam s HEP-om. Čuo sam se s predsjednikom Uprave, gospodinom Barbarićem, te se radi na otklanjanju kvarova kako bi se do kraja dana normalizirala isporuka toplinske energije. Radi se o magistralnom vrelovodu”, rekao je Tomašević. Podsjetio je da je HEP vlastitim financijama i europskim sredstvima krenuo u obnovu vrelovodne mreže u Zagrebu. Zamolio je građane za strpljenje jer je potrebna obnova i modernizacije cjelokupne vrelovodne mreže.

Zamjenica gradonačelnika Danijela Deolenec je najavila stipendiranje studija za deficitarna zanimanja u ovoj godini.

„Radi se o nastavnim smjerovima prirodoslovnih zanimanja matematike, fizike, biologije i kemije. Također, preddiplomskog i diplomskog studija logopedije, ranog predškolskog odgoja i obrazovanja”, pojasnila je Dolenec. Stipendira se i studij medicine, preddiplomski sveučilišni i stručni studij sestrinstva.

„Radi se o zanimanjima od potrebe za grad Zagreb. Natječaj je otvoren do 27. prosinca”, rekla je Dolenec te je istaknula kako će Grad u ovoj školskoj godini stipendirati 1100 studenata, odnosno 20 posto više nego lani.

Ivana Vranješ

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni