Dubai sprema simulaciju života na Marsu

Dubai sprema simulaciju života na Marsu

Dubai nije poznat po tome da nešto radi do pola, primjerice najviši svjetski objekt ili najveći svjetski trgovački centar, ovo je grad koji voli velike stvari. Sada je vlada Ujedinjenih arapskih emirata priopćila da gradi najveći svjetski simulacijski prostor, a na osmisliti će ga jedan od najbržih svjetskih arhitekata, Bjarke Ingels čija se tvrtka zove BIG.

Projekt se zove Mars Science City i pokriva 1,9 milijuna m² te njegova vrijednost iznositi će gotovo 140 milijuna dolara. Grad će obuhvatiti nekoliko kupola, uključujući prostor za posade za koje su predvidjeli da ondje živi do godinu dana kao  jedan oblik simulacije Marsa.

U ovaj projekt bit će uključeno nekoliko znanstvenih laboratorija, čiji će fokus biti  na razvoji metoda za koloniju na Marsu uključujući proizvodnju hrane, energije i vode.  Također ondje će biti i Muzej s velikim prostornim dostignućima , koji će također  biti uklopljen u grad s zidovima muzeja koji se ispisuju 3D pomoću pijeska iz obližnje pustinje Emirati.

Izvor: Dubai Media Office

“Ujedinjeni arapski emirati su  sjajna zemlja s vizijom i razumijevanjem izazova s ​​kojima se suočavamo i brzim promjenama koje naš svijet doživljava”, izjavio je šejh Mohammed bin Rashid, premijer Dubaija. “Vjerujemo u potencijal istraživanja svemira i surađujemo s globalnim partnerima i voditeljima kako bismo iskoristili  sve nalaze  spomenutog istraživanja  koji nastoji zadovoljiti potrebe ljudi i poboljšati kvalitetu života na planeti Zemlji.

“Novi projekt je još jedan korak prema glavnim doprinosima UAE-a u globalnom znanstvenom pokretu. Nastojimo postaviti primjer i motiviranost da drugi sudjeluju i pridonose širenju čovječanstva u svemir”.

Projekt  je krenuo  s velikom objavom UAE-a početkom 2017. godine, kada je predstavljen i  100-godišnji plan da se stigne na Marsu. Projekt Marsa 2117 je dugoročni plan s kojem prethodi nekoliko koraka,  prije nego li se u konačnici  počne sa kolonizacijom na Crvenom planetu početkom sljedećeg stoljeća. Prvi korak bit će pokretanje bespilotne sonde u 2020. godini koje bi sljedeće godine trebalo stići do Marsa.

Danas Dubai sve više izgleda kao grad ravno iz  filmova iz znanstvene fantastike  s robotskom policijom i autonomnim taxi vozačima , pa zašto ne biste dodali futurističku simulaciju života na Marsu.  (Zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni