Državni vrh položio vijence u povodu blagdana Svih svetih

Državni vrh položio vijence u povodu blagdana Svih svetih

U povodu blagdana Svih svetih, članovi izaslanstva Vlade, Sabora i Grada Zagreba danas su položili vijence i zapalili svijeće na zagrebačkom groblju Mirogoj.

Predsjednika Vlade Andreja Plenkovića pratili su predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković i izaslanica predsjednice Republike Renata Margaretić Urlić. U državnom su izaslanstvu bili još i potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić, potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević, potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, glavni ravnatelj policije Nikola Milina i direktor Glavnog stožera OS RH viceadmiral Robert Hranj.

Državni vrh i izaslanstva Ministarstva obrane i Oružanih snaga odala su počast hrvatskim braniteljima i onima koji su zaslužni za stvaranje Hrvatske vojske.

Položeni su vijenci i zapaljene svijeće kod spomenika „Glas hrvatske žrtve – Zid boli“, Središnjeg križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja, na grobu prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, te na zajedničkoj grobnici za neidentificirane žrtve iz Domovinskog rata na Krematoriju.

Gradsko izaslanstvo na čelu s gradonačelnikom Milanom Bandićem, taođer je položilo vijence i zapalilo svijeće kod Zida boli, središnjeg križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja te na grobu prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana na Mirogoju. »Prilika je to da se prisjetimo svojih najmilijih. Svima pokoj vječni, a nama više mira, solidarnosti i boljeg života«, poručio je gradonačelnik Bandić. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni