Država prodaje četiri poslovna prostora u Zagrebu

Država prodaje četiri poslovna prostora u Zagrebu

(Foto: Ministarstvo državne imovine)

Ministarstvo državne imovine prikuplja ponude za 12 poslovnih prostora, od kojih su četiri u Zagrebu. Riječ je o prostorima u Bauerovoj, Trenkovoj, Maksimirskoj i Palmotićevoj. Javni poziv objavljen je 21. rujna, a ponude se zaprimaju do 22. listopada do 10 sati.

U Zagrebu se prodaju prostori površine od 17,30 m2 do 70,57 m2.

Najmanju početnu cijenu od 198.000 kuna ima prostor na prvom katu na adresi Antuna Bauera 21, dok je s početnom cijenom od 442.000 kuna najskuplji poslovni prostor u suterenu na lokaciji Baruna Trenka 4.

Svi poslovni prostori se prodaju u zatečenom stanju »viđeno-kupljeno«.

U javnom nadmetanju mogu sudjelovati sve fizičke osobe koje imaju državljanstvo Republike Hrvatske, državljanstvo država koje čine Europski gospodarski prostor te državljani onih država s kojim Republika Hrvatska ima Ugovor o reciprocitetu stjecanja nekretnina, kao i pravne osobe koje imaju sjedište u Republici Hrvatskoj ili državi koja čini Europski gospodarski prostor.

Najpovoljnijim ponuditeljem smatra se ponuditelj koji je ponudio najvišu cijenu izraženu u kunama.

Ponuditelj koji je odustao od ponude gubi pravo na povrat jamčevine.

Više informacija o prostorima može se pronaći na: https://imovina.gov.hr/vijesti/javni-poziv-za-podnosenje-ponuda-za-kupnju-poslovnih-prostora-u-vlasnistvu-rh-5-19/2550 (ZG-m)