Država na korištenje nudi Goli otok, Vjesnik i još 98 nekretnina s kojima ne zna što će

Država na korištenje nudi Goli otok, Vjesnik i još 98 nekretnina s kojima ne zna što će

Iz 100 ponuđenih nekretnina možemo kao vrlo interesantne izdvojiti vile koje se nalaze u Lovranu, Opatiji, Dubrovniku i na Plitvicama (vila Izvor), bivšu političku školu u Kumrovcu, Muzil u Puli, Hotel Iž u Zadru, Češku Vilu na Visu, Duilovo u Splitu, Kovčanje na Malom Lošinju, Željezaru Sisak, Goli otok, rezidencijalni objekt u Zagrebu, data centar Deanovec i Vjesnik u Zagrebu

Foto: Boris Jagačić

Državni ured za upravljanje državnom imovinom (DUUDI) jučer je na svojim mrežnim stranicama objavio poziv kojim želi pokrenuti savjetovanje sa zainteresiranom javnošću kako bi se u funkciju stavilo 100 nekretnina u državnom vlasništvu. U DUUDI-ju je taj projekt nazvan „Projektom 100“, a njime je, kako se navodi, obuhvaćeno oko „20 milijuna kvadratnih metara prostora za tisuću ideja u hrvatskim županijama“.

U obrazloženju se navodi kako je cilj Projekta da se nekretnine iskoriste kao motor za daljnji razvoj jedinica lokalne samouprave, ali i prikupljanje (značajnih) financijskih sredstava, kao i mišljenja i ideja zainteresirane javnosti.

goli_otok_zgrada

DUUDI je pozvao zainteresiranu javnost, općine, poduzetnike i građane da mu se jave putem mail adrese projekti100@duudi.hr s prijedlozima, mišljenjima i idejama te eventualnim iskazom interesa za kupnju nekretnine u državnom vlasništvu. Stotinu obuhvaćaju okvirno 20 milijuna četvornih metara površine, od neizgrađenog do izgrađenog građevnog zemljišta te objekata. Nekretnine pokrivaju prostore u svakoj županiji Republike Hrvatske, a većinom je riječ o bivšim vojnim nekretninama.

Iz stotinu ponuđenih nekretnina možemo kao vrlo interesantne izdvojiti vile koje se nalaze u Lovranu, Opatiji, Dubrovniku i na Plitvicama ( vila Izvor ), bivšu političku školu u Kumrovcu, Muzil u Puli, Hotel Iž u Zadru, Češku Vilu na Visu, Duilovo u Splitu, Kovčanje na Malom Lošinju, Željezaru Sisak, Goli otok, rezidencijalni objekt u Zagrebu, data centar Deanovec i Vjesnik u Zagrebu. Popis svih ponuđenih nekretnina možete pogledati ovjde.

goli_otok_kamen_na_kamenU DUUDI-ju napominju kako te nekretnine žele staviti u funkciju jer imovina Republike Hrvatske mora i može biti u službi gospodarskog rasta, biti pokretač razvoja jedinica lokalne i područne samouprave, a ujedno i prilika za inovatore i poduzetnike, investitore, županije, općine, za sve one s vizijom i idejom.

Projekt za razvoj gospodarstva

vjesnikZainteresirani mogu iskazati interes, dati ideju i prijedloge na navedenu mail adresu popunjavanjem priloženog obrasca. Prijedlozi i iskazi interesa zaprimat će se do 15. rujna 2014., a nakon toga pregledat će se pristigli prijedlozi te će se ići u postupak organiziranja javnih natječaja za davanje u zakup, najam, prodaju, itd., a prema Zakonu o upravljanju i raspolaganju imovinom u vlasništvu Republike Hrvatske.

U DUUDI-ju ističu kako će realizacija „Projekta 100“ pridonijeti razvoju gospodarstva lokalnih područja na teritoriju Republike Hrvatske te boljoj kvaliteti života lokalnog stanovništva. Tvrde kako nekretnine s popisa imaju veliki potencijal za investicije i ostvarivanje ekonomskog rasta, a pružaju se brojne mogućnosti jer su ponuđene nekretnine potencijal za daljnji razvoj općine, grada ili županije u kojoj se nekretnina nalazi.

U priloženoj tablici nalazi se popis svih nekretnina s površinom, lokacijom kao i kratkim opisom nekretnine. Trenutna namjena istih određena je prostornim planom jedinica lokalne samouprave. (B. J. / zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni