Država daje u najam dvadesetak poslovnih prostora u Zagrebu

Država daje u najam dvadesetak poslovnih prostora u Zagrebu

(Foto: Državne nekretnine)

Trgovačko društvo Državne nekretnine objavilo je 8. listopada javni poziv za zakup poslovnih prostora, među kojima je i 20 lokala u Zagrebu površine od 13,16 do 110 m2.

Početna mjesečna zakupnina kreće se od od 559,56 kuna za lokal od 13,16 m2 na adresi Nad lipom do 8032,74 kuna za 110 kvadrata u Ilici 37, nedaleko od Trga bana Jelačića.

U zagrebačkoj nultoj zoni ponuđeno je pet poslovnih prostora veličine od 20-ak do 110 m2. Početni iznos zakupnine za ulične prostore na frekventnim lokacijama u Radićevoj 11 i Gundulićevoj 9 iznosi 108 kn/m2, dok za prostor od 110 m2 na I. katu ulične zgrade u Ilici 37, nasuprot Mesničke, iznosi 73 kn/m2.

U nultoj zoni ponuđena su još dva dvorišna prostora s početnom zakupninom od 54 kn/m2 za prostor u Gajevoj 6 te cca 38 kn/m2 za prostor u Teslinoj 8.

U Državnim nekretninama izdvajaju prostran i prozračan prostor od 87 m2 na 9. katu zgrade u Vukovarskoj 62C s pogledom na grad i početnom zakupninom od cca 32 kn/m2.

Zakup na period od 10 godina

Preostali ponuđeni prostori većinom se nalaze u drugim i trećim gradskim zonama. Na raspolaganju su još poslovni prostori na lokacijama Gajnice, Črnomerec, Trešnjevka i Borongaj.

Poslovni prostori ponuđeni na natječaju u zakup se daju u viđenom stanju i na period od 10 godina. Sudjelovati mogu pravne osobe, udruge i fizičke osobe s registriranim obrtom ili samostalnom profesionalnom djelatnošću. Pravo na sklapanje ugovora ostvaruje najpovoljniji ponuditelj koji je ispunio uvjete natječaja i ponudio najviši iznos zakupnine, a prvi mjesec od sklapanja ugovora o zakupu zakupnici su oslobođeni plaćanja zakupnine.

Zainteresirani ponuditelji ponude mogu dostaviti na adresu Državne nekretnine d.o.o., Planinska 1, Zagreb, osobno ili poštom. Detaljne informacije o prostorima, fotografije s tlocrtima i uvjeti natječaja nalaze se na poveznici: Natječaj za zakup poslovnih prostora 5/22. Javno otvaranje ponuda održat će se 28. listopada 2022. u 13:30 sati u Ministarstvu prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine, Ulica Republike Austrije 20, Zagreb.

Više na: https://hr-nekretnine.hr/natjecaji/natjecaj-za-zakup-poslovnih-prostora-5-22/ (ZG-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni