Druženje sa zlatnim olimpijcima – vaterpolistima

Druženje sa zlatnim olimpijcima – vaterpolistima

»Ostavili ste upečatljiv trag i motivaciju za generacije koje su dolazile. Mnogi su se pokušali ugledati na vas«, rekla je Bandićeva zamjenica Kusin

U zagrebačkom restoranu Okrugljak u petak su se na svečanom ručku okupili zlatni olimpijci – vaterpolisti. Riječ je o godišnjem okupljanju vaterpolista kojim su obilježili 47 godina od osvajanje olimpijske medalje 1968. godine. Domaćin ručku bila je zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Vesna Kusin.

Dobro raspoloženi olimpijci Ozren Bonačić, Ronald Lopatny, Đorđe Perišić, Karlo Stipanić, Dejan Dabović i Ivo Trumbić prisjetili su se najzanimljivijih događanja s Olimpijskih igara u Meksiku kada su u finalu pobijedili SSSR rezultatom 13:11.

Vesna Kusin im je kazala kako su ostavili upečatljiv trag i motivaciju za sve generacije koje su dolazile, ne samo u vaterpolu nego i u drugim sportovima. »Mnogi su se pokušali ugledati na vas«, rekla je zamjenica Kusin.

Zlatni olimpijci poklonili su zamjenici Kusin knjigu o povijesti Olimpijade u dva dijela, dok je ona njima poklonila monografiju Zagreba.

Druženju su se pridružili i pročelnik Gradskog ureda za financije Slavko Kojić, posebna viša savjetnica gradonačelnika Biserka Bucković, predsjednik Sportskog saveza Grada Zagreba Nikola Dragaš, pomoćnik pročelnika Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Milan Čolić i potpredsjednik HAVK-a Mladost Boško Lozica. (zg-magazin / zagreb.hr)