Druženje s policajcima na Jarunu

Druženje s policajcima na Jarunu

Građani su se uključili i u simulaciju rekonstrukcije na mjestu ubojstva, a oni kojima je to ipak bilo previše, sudjelovali su u pronalaženju, fotografiranju i izuzimanju tragova otisaka obuće, papilarnih linija, krvi i kontaktnih tragova

Policijski službenici, njih 20.441 svoj dan i blagdan svog zaštitnika svečano su obilježili i u subotu, 29. rujna na zagrebačkom Jarunu u druženju s građanima. Zagrepčani su se mogli uvjeriti u opremljenost i obučenost svih rodova hrvatske policije, trčati s policajcima oko jarunskog jezera, istraživati mjesto zločina, skakati s padobranom i okušati se u raznim borilačkim vještinama.

Za najmlađe sudionike u prometu policija je pripremila vožnju prometnim poligonom u mini automobilima kako bi kao pravi vozači upoznali svakodnevne prometne situacije.

Svima vjerni prijatelji, psi su i policajcima odani partneri koji im vrlo odgovorno čuvaju leđa – ako vi niste opasni, nisu ni oni. Građani su danas mogli doznati njihova imena, koje su im omiljene poslastice, što ih ljuti, a što zabavlja.

Građani su se uključili i u simulaciju rekonstrukcije na mjestu ubojstva, a oni kojima je to ipak bilo previše, sudjelovali su u pronalaženju, fotografiranju i izuzimanju tragova otisaka obuće, papilarnih linija, krvi i kontaktnih tragova.

Prometnjaci su davali korisne savjete o poželjnom ponašanju u prometu, informacije o načinu rada raznih uređaja za nadzor brzine kretanja vozila, a građani su mogli utvrditi i ispravnost kočionog sustava i opće stanje njihovog vozila.

Najmlađi su s velikim interesom razgledali automatsko oružje, strojnice, policijske sačmarice, snajperske puške, pištolje, zaštitne prsluke, kacige, kemijsko oružje i kemijske bombe, balističke štitove i kacige s balističkim vizirom, sredstva za zaustavljanje vozila, megafone, prvu pomoć, kao i baš sva vozila koja interventna policija koristi, zajedno s čamcem za spašavanje.

Interventna policija jedna je od dojmljivijih službi policije pa su se interventni policajci pohvalili svojim borilačkim vještinama i borbenim treningom s oružjem.

Uz prezentaciju protueksplozijske opreme i uređaja i vježbu u zaštitnom balističkom odijelu za zainteresirane je pripremljena vježba s metal detektorom – uz pomoć metal detektora, dobrovoljci su trebali pronaći odbačenu čahuru u travi za pet minuta.

(Ivana Vranješ / MUP)