Društvo za neuroznanost “NeuroSplit” dobitnik nagrade Europski građanin

Društvo za neuroznanost “NeuroSplit” dobitnik nagrade Europski građanin

U organizaciji Ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj danas je u Kući Europe održana svečana dodjela nagrade Europski građanin. Ove godine prestižnu nagradu Europskog parlamenta dobilo je Društvo za neuroznanost „Neurosplit“ pri Medicinskom fakultetu u Splitu za iznimno postignuće projekta With One Dream United.

Dobitniku su nagradu uručili zastupnici u Europskom parlamentu Sunčana Glavak i Tomislav Sokol.

Nagrađeni projekt obuhvaća niz radionica, humanitarnih akcija i predavanja. U sklopu projekta organizirana je i konferencija Nobelovi dani na kojoj dobitnici Nobelove nagrade iz cijelog svijeta studentima predstavili svoja revolucionarna otkrića. Također je u sklopu projekta organiziran i međunarodni kongres Praktična znanja za studente na kojem su kroz radionice mladi polaznici mogli steći korisna znanja za buduću profesionalnu karijeru u biomedicini.

Čestitajući Društvu za neuroznanost „Neurosplit” na nagradi i dosadašnjem radu predsjednik Odbora za europske poslove Hrvatskog sabora Domagoj Hajduković je rekao kako je važno da uoči Europske godine mladih ovu nagradu dobiva udruga koju su osnovali mladi. Uz to, riječ je i o udruzi koja se bavi medicinom, što je također važno zbog današnje ugroze od COVID-19 pandemije.

Nagrađenima je čestitala i voditeljica Ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj Violeta Simeonova Staničić.

„Svi možemo poželjeti mladima da idu u onom smjeru kojim se promiče znanost, izvrsnost te humanost i solidarnost. Neka nastave biti kreativni i grade budućnost za sebe i druge”, poručila je Simeonova Staničić.

„Ova nagrada je jedno veliko priznanje našem dosadašnjem radu. Drago nam je da je istaknuta institucija prepoznala ono za što smo se zalagali prethodnih godina. Vjerujemo da će nam nagrada otvara ta vrata i za naš budući rad te da ćemo ostvariti suradnju i podršku kako bi lakše ostvarili sve buduće ideje”, rekao je za ZG-magazin Miro Vuković, član Društva “NeuroSplit” i student šeste godine Medicinskog fakulteta u Splitu.

Ivana Vranješ

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni