Društvo Goranin obilježava 85 godina djelovanja

Društvo Goranin obilježava 85 godina djelovanja

Društvo Goranin Zagreb ove godine obilježava 85. obljetnicu osnivanja koja započinje u četvrtak, 19. listopada s početkom u 18.00 sati promocijom knjige Gorani za MIR u Matici Hrvatskoj, Matice Hrvatske 2. Idućeg je dana s početkom u 18.00 sati Svečana akademija, a potom Večer Gorana i prijatelja Gorskog kotara u hotelu Laguna, Kranjčevićeva 29. U sklopu obljetnice održat će se i Međunarodni festival heligonki, 18. studenog u maloj dvorani Vatroslava Lisinskog na kojem će nastupiti glazbenici iz šest država, a između ostalih i Drew Simon – predstavnik SAD-a.

Posljednjih godina Društvo Goranin postalo je prepoznatljivo po organizaciji različitih događanja poput manifestacije Gorski kotar u metropoli koja se najčešće održava treće subote u travnju na Trgu bana Jelačića. Goranski adventski susreti tradicionalno se priređuju u Crkvi Svetog Antuna na Sv. Duhu, a Međunarodni festival Heligonki u studenom u maloj dvorani Vatroslava Lisinskog. Društvo njeguje višedesetljetnu tradiciju održavanja Večeri Gorana i prijatelja Gorskog kotara, a organiziralo je i projekt Zeleno srce Hrvatske (u Bruxellesu, Sopronu, Zadru i Osijeku)

povodom 230 obljetnice osnivanja Gorskog kotara reskriptom Marije Terezije Processus Montanus od 7. studenog 1778. godine. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni