Drugi Zagreb Book Festival

Drugi Zagreb Book Festival

Nakon uspješnog prošlogodišnjeg premijernog izdanja Zagreb Book Festivala na kojem je u bogatom književnom programu predstavljena zemlja partner Švedska te brojni strani i domaći autore, uz više od šezdeset gostiju Festivala, u fokusu ovogodišnjeg Festivala je Irska po mnogočemu obećana zemlja, globalno poznata po svojoj snažnoj književnoj tradiciji, a čiji će ponajbolji suvremeni autori biti predstavljeni domaćoj publici.

Drugi po redu Zagreb Book Film Festival održat će se od 16. do 22. svibnja u Muzeju za umjetnost i obrt, a na Festivalu, između ostalih, sudjeluju velike irske književne zvijezde Sebastian Barry i Eoin Colfer.  Sebastian Barry, autor je romana “Tajno pismo” čija je pripovjedačica u The Timesu proglašena jednom od najveličanstvenijih koje je književnost ikada imala. Eoin Colfer sa svojim mističnim i fantastičnim svijetom bez kojeg bi Zemlja bila dosadno i obično mjesto predstavit će hrvatskoj pulici kultnog “Artemisa Fowla”.

“Zeleni otok” s temama koje proizlaze iz snažne obilježenosti čestim razdobljima emigracije, katoličkim nasljeđem te sličan po veličini teritorija, broju stanovnika, borbi za neovisnost, po mnogočemu identificiramo kao poznat i bratski, ističu organizatori. S obzirom na sve to, književnost i kulturu zemlje partnera neće biti teško povezati sa suvremenom hrvatskom književnošću kroz predstavljanja najznačajnijh domaćih autora.

I ove će se godine prilična pozornost posvetiti najmlađoj publici, za koju su organizatori pripremili “bajkovite priče i najpopularnije dječje autore”.

Od važnih novosti organizacijski tim, koji čine glavna urednica Petra Ljevak, koordinatorica programa Ivana Bodrožić i voditeljica marketinga i PR-a Lidija Krvarić, najavljuju suradnju s Hrvatskim narodnim kazalištem, Glazbenom akademijom, te kinom Tuškanac.

To bi trebalo dovesti do bogatijeg glazbenog i filmskog programa, a organizatori vjeruju da će  promocije u novom formatu, koncerti, projekcije, književne tribine i još puno imena koja za sada ostaju tajna, Zagreb Book Festival učiniti nezaobilaznom manifestacijom kako u Zagrebu, tako i na nacionalnoj festivalskoj mapi.

Cilj Festivala i dalje nam ostaje isti: promicanje čitanja i knjige koji ćemo ostvariti gostovanjima svjetski poznatih stranih i domaćih pisaca, predstavljača i glumaca u opuštenoj atmosferi.

Službene stranice festivala:

(Zg magazin)

 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni