Drugi tjedan prosvjeda branitelja

Drugi tjedan prosvjeda branitelja

Danas u podne u šatoru ispred Ministarstva branitelji će organizirati okrugli stol na koji su pozvali državni vrh. Na okruglom stolu branitelji žele razgovarati o donošenju Ustavnog zakona o pravima hrvatskih branitelja, ali i o ostalim problemimakoji ih muče.

Prosvjed hrvatskih branitelja i ratnih vojnih invalida ispred Ministarstva branitelja, ušao je u drugi tjedan. Nažalost sinoć oko 22 sata dogodila se tragedija na prosvjedu. Jedan od branitelja se polio benzinom i zapalio. Teško ozlijeđen, prevezen je u Traumatološku bolnicu. Prema neslužbenim informacijama riječ je o branitelju koji do sada nije sudjelovao u prosvjedima, a policija još nije potvrdila identitet muškarca.

Danas u podne u šatoru ispred Ministarstva branitelji će organizirati okrugli stol na koji su pozvali državni vrh. Na okruglom stolu branitelji žele razgovarati o donošenju Ustavnog zakona o pravima hrvatskih branitelja, ali i o ostalim problemimakoji ih muče. Pozvan je i ministar Predrag Matić, ali u ulozi branitelja, ne ministra. Branitelji i dalje zahtjevaju Matićevu ostavku, ostavku njegove zamjenice Vesne Nađ i njegovog pomoćnika Bojana Glavaševića. Jučer su dali potporu i radnicima Imunološkog zavoda, koji štrajkaju svaki dan od 12 do 13 sati zbog neisplate plaća.

(zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni