Drugi susret mladih dramskih umjetnika u Gavelli

Drugi susret mladih dramskih umjetnika u Gavelli

Foto: Anđela Vidić

Ovogodišnji Dani ogranka mladih kroz tri dana u atrij „Gavelle“ donose raznovrstan prognam, na koji je ulaz slobodan

Najmlađi ogranak Hrvatskog društva dramskih umjetnika u suradnji s Gradskim dramskim kazalištem „Gavella“ od 31. ožujka do 2. travnja u atriju ovoga kazališta organizira druge susrete mladih dramskih umjetnika, 2. dane Ogranka mladih. Dani su koncipirani kao platforma za predstavljanje mladih glumaca, redatelja, dramskih pisaca i kostimografa stručnoj i široj javnosti, kroz različite sadržaje.

Oslanjajući se na uspješnu trodnevnu manifestaciju, koja se održala prošloga svibnja, ovogodišnji Dani kroz tri dana u atrij „Gavelle“ donose raznovrstan prognam, na koji je ulaz slobodan.

U četvrtak 31. ožujka manifestaciju otvara izložba „Od skice do kostima“ mladih kostimografkinja Tee Bašić i Anamarije Filipović Srhoj u sklopu koje će ove dvije mlade kostimografkinje prikazati proces nastanka kostima o grube skice, preko tehničkih skica do finalne realizacije kostima u predstavi. Nakon otvaranja izložbe slijedi predavanje o ambijentalnom kazalištu profesora i redatelja Ivice Kunčevića, koji je svoja razmatranja objavio i u knjizi „Ambijentalnost na Dubrovačku“.

U spomenu 400. godišnjice smrti Williama Shakespeare četvrtak završava s večeri poezije na kojoj će, uz poeziju po vlastitom izboru glumci govoriti i Shakespeareove stihove.

Desetominutne predstave

Centralno događanje, omnibus pet desetominutnih predstava nazvan Tespijada, održat će se u petak 1. travnja u pet sati. Desetominutne predstave na temu međuljudskih odnosa i tolerancije napisali su mladi dramski pisci Kristina Gavran, Espi Tomčić, Mateja Posedi, Filip Jurjević i Valentina Galijanović, a na scenu u atriju postavit će ih redatelji Frana Marija Vranković, Lovro Krsnik, Iva Srnec, Tena Orečić Tonković i Paolo Tišljarić.

Burza mladih, na kojoj će se predstaviti sedmominutnim programom članovi Ogranka, kao i okrugli stol „Audicije i kastinzi“ , na kojem će sudjelovati Suzana Zubčić iz Val produkcije, Nina Barič i Martina Subašić s Nove tv i redateljica Čejen Černić, održat će se u subotu 2. travnja. U subotu će se održati i natjecateljski kazališni kviz pod vodstvom Šiška Horvata Majcana, a Dane Ogranka mladih zatvorit će druženje uz koncert Filipa Šovagovića i gostiju.

O Ogranku mladih HDDU-a

Ogranak mladih HDDU-a jedan je od najmlađih ogranaka Hrvatskog društva dramskih umjetnika, a čini ga 65 glumaca, kazališnih redatelja, dramskih pisaca, producenata i oblikovatelja svjetla do 35 godina starosti. Od osnutka u prosincu 2011. godine Ogranak nastoji okupiti mlade dramske umjetnike te im pružiti platformu za upoznavanje, razmjenu iskustava i informacija s ciljem poticanja suradnje i zajedničkog djelovanja mladih dramskih umjetnika na hrvatskoj kulturnoj sceni i šire. Godine 2015. članovi Ogranka mladih prvi su se put upustili u organiziranje Dana Ogranka mladih, kako bi se predstavili široj javnosti, ali i mladim umjetnicima, našim budućim članovima. Ogranak će i u budućnosti nastojati organizirati još ovakvih događanja, stručnih predavanja i radionica, s ciljem informiranja svojih članova o domaćim i inozemnim događanjima, audicijama i natječajima.

RASPORED DOGAĐANJA:

ČETVRTAK, 31. OŽUJKA
17.00 Otvaranje Dana i izložbe Od skice do kostima kostimografkinja Tee Bašić i Anamarije Filipović Srhoj
17.30 Predavanje o ambijentalnom kazalištu profesora Ivice Kunčevića
21.30 Večer poezije kojom obilježavamo 400. godišnjica smrti Williama Shakespearea. Poeziju će govoriti: Martina Biljan, Matija Major, Selma Mehić, Tena Orečić Tonković, Elena Orlić, Antonia Šašo, Petra Vukelić, Matino Antunović, Emma Martinjak, Svetlana Patafta, Tajna Pešić i Ana Marija Štefanac

PETAK, 1. TRAVNJA
17.00 Tespijada, desetominutne predstave
Kristina Gavran: Pijanica, iz drame Gaudeamus igitur
Režija: Frana Marija Vranković
Igraju: Selma Mehić i Elena Orlić
Espi Tomičić: Prvo pa žensko. Tragikomedija o rodu (o jeziku)
Režija: Lovro Krsnik
Igraju: Nina Sabo, Antonia Šašo i Monika Mihajlović
Mateja Posedi: Baš ovdje i sada
Režija: Iva Srnec
Igraju: Petra Vukelić i Marko Jelić
Filip Jurjević: Na dnu cigarete – Epigraf
Režija: Tena Orečić Tonković
Igraju: Martina Biljan i Damjan Simić
Valentina Galijanović: Vidim da nas čeka zabavna večer
Režija: Paolo Tišljarić
Igraju: Ana Vučak, Goran Gukšić i Matino Antunović

SUBOTA, 2. TRAVNJA
10. 00 Burza mladih i okrugli stol Audicije i kastinzi na kojem sudjeluju Suzana Zubčić iz Val produkcije, Nina Barič i Martina Subašić s Nove tv i redateljica Čejen Černić.
17.00 Kazališni kviz pod vodstvom Šiška Horvata Majcana
21.30 Koncert Filipa Šovagovića i gostiju

Virtualnu programsku knjižicu možete prelistati na: http://joom.ag/60op. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni