Drugi sajam kućnih ljubimaca

Drugi sajam kućnih ljubimaca

Westgate Shopping City: Sajam kućnih ljubimaca je raj za istinske ljubitelje i vlasnike životinja te za one koji žele kupiti ili udomiti ljubimca

Vikend događanja u Zagrebu i okolici

ZAGREB

Petak, 27. 2.

18.30

Kazalište K. u. K. – Kazalište u knjižnici

»Tri hrčka« / Scena Paravan Knjižnice grada Zagreba – Knjižnica Dubrava, Av. Dubrava 51a

19.00

Booksa

Putopis: Rusija

Na ovo vanserijsko putopisno putovanje prisutne će povesti Ivana Đurić, koja Rusiju posjećuje još od 1992. godine, a u međuvremenu je Rusija za nju postala i druga domovina. Nakon putopisa slijedi druženje putnika.

Svi ste pozvani!

19.30

KD Lisinski, Velika dvorana

Plavi ciklus Zagrebačke filharmonije

Dirigent: Leopold Hager

M. Ravel: Španjolska rapsodija

M. Ravel: Koncert za klavir i orkestar u G-duru

C. Debussy: Faunovo poslijepodne

C. Debussy: 3 Nokturna

lisinski.jpg

19.30

GDK Gavella

Tracy Letts: Kolovoz u okrugu Osage

red. Snježana Kilibarda; izvode: Zoran Gogić, Anja Šovagović Despot, Bojana Gregorić Vejzović, Janko Rakoš, Anja Đurinović

20.00

Scena Vidra

U petak, 27. veljače, s početkom u 20 sati, dogodit će se ‘plavo’ u Vidri, na sceni Kazališta slijepih i slabovidnih Novi život, a modrinu odigrane boje svojom režijom garantirat će Petra Radin.

Subota, 28. 2.

Od 09.00 do 15.00

Trg bana Jelačića

udomljavanje_fora„Udomljavanje je fora“

Prva ovogodišnju akcija „Udomljavanje je fora“ održat će se u subotu, 28. veljače 2015., od 9 do 15 sati na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu te Trgu kralja Tomislava od 10 do 12 sati u Virovitici. Akciju organiziraju Grad Zagreb, i gradsko sklonište Azil Dumovec u suradnji s udrugama Laki iz Virovitice, Gradom Viroviticom, Skloništem za životinje Virovitica te Prijateljima životinja. U hrvatskim gradovima ima previše životinja koje lutaju a udruge za zaštitu životinja i skloništa nemaju dovoljno resursa da omoguće boravak ili da ih sve udome. Cilj akcije ‘Udomljavanje je fora’ je poticanje građana na odgovornost prema kućnim ljubimcima, ali i podsjetnik na potrebu udomljavanja velikoga broja napuštenih životinja.

18.00

Dječje kazalište Dubrava, Cerska 1

M. Kovač: Povuci – potegni

19.00

Gradsko kazalište Žar ptica

Kraljević i prosjak, Ivana Čoh Šverko

Roman Kraljević i prosjak, od svog prvog izdanja 1882. godine do danas postao je klasik književne literature iz pera jednog od najvećih svjetskih autora Marka Twaina. Topla ljudska priča dala je potpuno novu dimenziju uobičajenoj komediji zabune tj. zamjene identiteta, po čemu je roman poznat.

igraju: Petar Cvirn, Zoran Pribičević, Drago Utješanović, Berislav Tomičić , Ante Krstulović, Amanda Prenkraj, Gorana Marin, Ana Marija Vrdoljak i Tomislav Krstanović.

19.00

Kino Tuškanac

Veliki bijeg (The Great Escape, 1963., SAD), redatelj John Sturges

In memoriam James Garner

Uloge: Steve McQueen (Hilts), James Garner (Hendley), Richard Attenborough (Bartlett), James Donald (Ramsey), Charles Bronson (Danny)

19.00

Dokukino KIC

Dokukino KIC, u suradnji s Vox Feminae festivalom, nastavlja promicati rodnu i spolnu ravnopravnost te obrađivati teme koje su nepravedno podzastupljene. U subotu, 28. veljače, u 19 sati, pogledajte film Budna u lošem snu koji približava iznimno zahtjevnu temu, a obrađuje je s nevjerojatnom dozom humanosti i nježnosti.

Nedjelja, 1. 3.

11.00

Gradsko kazalište Žar ptica, Bijenička 97

M. Twain: Kraljević i prosjak

18.00

Zagrebačko kazalište lutaka, Trg kralja Tomislava 19

Braća Grimm: Snjeguljica

Od 27. 2. do 15. 3.

Galerija AŽ, Atelieri Žitnjak

U Galeriji AŽ / Atelieri Žitnjak, u petak, 27. veljače, s početkom u 19 sati, otvara se izložba Igora Rufa Građevinac, oko i pećina. Izložba ostaje otvorena do 15. ožujka. Tri rada od kojih se sastoji izložba izvedena su u mediju videa, fotografije i kinetičkog objekta. U središnjem amblematskom radu, videu Pećina, autor je inscenirao situaciju življenja u pećini, uvodeći nas u svoj pećinski život pomaknutom pjesmicom-brojalicom koju izvodi uz gitaru u uvjerljivom ambijentu primordijalne nastambe.

21.00

MM centar

Blazin Quarteta

BLAZIN’ QUARTET su Christophe Panzani (Tenor saksofon, efekti), Michael Rörby (Trombon, efekti), Mihail Ivanov (Kontrabas) i Srđan Ivanović(Bubnjevi, laptop). Blazin’ Quartet je jedan od onih bendova koji ne prihvaća muzičke odnosno žanrovske granice. Cijena ulaznice je 30 kn, a možete ih kupiti isključivo na blagajni &TD-a, dva sata prije početka nastupa.

Od 28. 2 do 28. 3.

Gliptoteka HAZU

Grafički listovi, gramofoni i tonzure Željko Kipke

Ovu izložbu potaknula je, između ostaloga, namjera da se hrvatska likovna publika upozna s rijetkim ranim primjerima elementarnih i primarnih postupaka u grafičkim tehnikama suhe igle, dubokoga tiska, litografije i sitotiska. Koncepciju izložbe predstavit će dr. sc. Leonida Kovač, a izložbu će otvoriti akademik Đuro Seder, voditelj Gliptoteke HAZU.

SAMOBOR

Subota, 28. 2.

20.00

5. Smotra klapa „Tebe lepo ja pozdravlam“

Organizator: Klapa Poj

Kino dvorana POU Samobor

Nedjelja, 1. 3.

Bitka kod Samobora 1441.

Organizatori: Samoborski muzej, TZ grada Samobora, Vitezovi Zelingradski

Udruga oživljena povijest Vugrinščak

VELIKA GORICA

Subota, 28. 2.

18.00

Dvorana Galženica

Kako živi Antuntun – premijera, koprodukcija Scene Gorica i Gradskog

kazališta„Žar ptica“ iz Zagreba

Nedjelja, 1. 3.

17.00

Dvorana Galženica

Tri praščića – igrano lutkarska predstava za djecu teatra „Tigar“

ZAPREŠIĆ

Od 27. 2. do 1. 3.

Westgate Shopping City

Drugi Sajam kućnih ljubimaca

Sajam kućnih ljubimaca je raj za istinske ljubitelje i vlasnike životinja te za one koji žele kupiti ili udomiti ljubimca. Riječ je o najvećem događaju te tematike u Hrvatskoj. To je jedinstvena prilika za ljubitelje i vlasnike kućnih ljubimaca da se na jednom mjestu upoznaju s novim proizvodima, kupe potrepštine i hranu po promotivnim cijenama, nešto novo saznaju i nauče, pogledaju zanimljive izložbe, zabave se uz zabavni program – jahanje, ples s psima, pokazne vježbe radnih pasa…. Udomljavat će se i psi. Svoga ćete psa moći uključiti u sudjelovanje pri izboru za Glavnu njušku Westgate-a. Uz bogati sadržaj, mnoštvo izlagača, nagradne igre… sigurno ćete provesti kvalitetno vrijeme!

Ulaz na sajam je besplatan.

(zg-magazin)