„Drugi put“ Blanke Katunarić

„Drugi put“ Blanke Katunarić

Izložba je pripremljena povodom odlaska Blanke Katunarić u mirovinu.  Prvi veći ciklus radova sadrži slike otočkih krajolika i izložen je na samostalnoj izložbi slika “S otokom” u ljetu 2009. godine u Zapuntelu na otoku Molatu.

U Galeriji Kristofor Stanković u Staroj gradskoj vijećnici (Ulica svetog Ćirila i Metoda 5) u utorak u 19 sati otvara se izložba slika „Drugi put“ Blanke Katunarić. Izložbu će otvoriti bivša predsjednica Gradske skupštine Morana Paliković Gruden. Događaj će izvedbom na harfi popratiti Marija Mlinar.

Izložba je pripremljena povodom odlaska Blanke Katunarić u mirovinu.  Blanka Katunarić rođena je u Zadru. 1970. živi u Zagrebu, a od 1976. bila je zaposlena u Gradskoj skupštini Grada Zagreba. Od 1. rujna 2013. umirovljena je kao voditeljica Službe za protokol i odnose s javnošću Gradske skupštine Grada Zagreba, gdje je, kao dio svojih poslova, niz godina organizirala likovni ciklus “Mladi umjetnici u Galeriji Kristofor Stanković” Gradske skupštine. Slikanjem se bavila dugo, pohađala je brojne radionice pod vodstvom profesorice Jadranke Damjanov i drugim voditelji(ca)ma, a završila je slikarsku školu na Rokovom perivoju u Zagrebu. Slikarski su joj uzori Riopelle, Pollock, Chagall i Dogan.

Prvi veći ciklus radova sadrži slike otočkih krajolika i izložen je na samostalnoj izložbi slika “S otokom” u ljetu 2009. godine u Zapuntelu na otoku Molatu. Drugi ciklus sadrži apstraktnemotive krajolika otočnih suhozida/mocira i vinograda te kontinentalnih šuma, potoka, jezera, vrlo često prožetih fantazijskim prizorima u optimističnom, ditirambskom ozračju. Glavnina slika iz tog ciklusa izložena je na ovoj izložbi pod višeznačnim nazivom”Drugi put”.

Radove umjetnice možete pogledati  ovdje. (zgm)