Drugi noir festival od 23. do 27. svibnja u Zagrebu

Drugi noir festival od 23. do 27. svibnja u Zagrebu

Kao posebna atrakcija festivala najavljena je regionalna premijera norveškoga filmskog remek djela”Lovci na glave” (Headhunters) / Sve filmske projekcije i većina događanja otvorena su za sve građane, do popunjenja raspoloživih mjesta

Drugi zagrebački “Noir festival”, koji će se održati od 23. do 27. svibnja na lokacijama art kina Tuškanac, Kina pod zvijezdama Tuškanac, Galerije Velvet i Muzeja arhitekture, predstavit će bogat izložbeni, filmski i dramski program.

Noir festival okuplja predstavnike stila noira na filmu, književnosti, fotografiji, stripu i mnogim drugim umjetničkim i pop-kulturalnim oblicima. Noir festival donosi filmske klasike, ali i premijerno prikazuje najnovije filmske hitove nadahnute stilom noira. Noir festival je i književni festival koji ugošćava svjetske autorske zvijezde koje dominiraju svjetskim top listama bestselera.

Kao posebna atrakcija festivala najavljena je regionalna premijera norveškoga filmskog remek djela”Lovci na glave” (Headhunters), snimljenog po istoimenom svjetskom književnom hitu zvijezde krimića Jo Nesboa.

Uz film “Lovci na glave”, koji je oduševio publiku i kritičare diljem svijeta, na drugom “Noir festivalu” bit će premijerno prikazan i hrvatski kratkometražni neonoir film “Iris” (2011.), u režiji Andrije Mardešića, izvijestio je press ured festivala.

Zagrebačkoj publici tijekom festivalskih dana, uz klasike žanra, bit će predstavljena i konceptualna monodrama “Diva” Edvina Liverića te audio-vizualni performans “Cuore” svjetski poznatog hrvatskog strip crtača Danijela Žeželja.

Na programu je i izložba fotografija Saše Šekoranje, inspirirana noir filmskim klasicima, promocija romana “Žena u kavezu” poznatog danskog pisca Jussija Adlera Olsena te koncert talijanskog benda “Alibi fulmine”.

Organizatori nisu zaboravili ni najmlađe, kojima je namijenjen program animiranih filmova u noir stilu.

Sve filmske projekcije i većina događanja slobodna su za sve građane, do popunjenja raspoloživih mjesta. S obzirom da se dio programa odvija i na otvorenom u slučaju lošeg vremena program će biti otkazan, a novi termin će biti objavljen na web stranici festivala http://noirfestival.com.hr/. Na istoj stranici može se pogledati i cjelokupni program festivala. (zg-mag)

 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni