Drugi gastro eko-etno zaprešićkog kraja
SAMOBOR
Nedjelja, 04.11.
9.00
Stolnoteniska županijska liga, Sportska dvorana Samobor
Organizator: Stolnoteniski klub Samobor
Informacije: www.tz-samobor.hr; www.pousamobor.hr
VELIKA GORICA
Nedjelja, 04.11.
17.00
Predstava: Pale sam na svijetu, Tigar Teatar
Lokacija: Dvorana Galženica, Trg S. Radića 5
18.00
Koncert Gudačkog kvarteta Sebastijan
Lokacija: Osnovna škola Šćitarjevo
Informacije: www.tzvg.hr; www.pouvg.hr
ZAPREŠIĆ
Subota, 03.11.
15.00
Kuglanje, KK Graditelj-Zaprešić“ -ŠKK „Zagreb-Zaboky“ Zagreb
Nedjelja, 04.11.
9.00
Aeromodelarski kup: 9. Zaprešić Indoor open F1N Faio Open International
Lokacija: ŠRC Zaprešić
Informacije: www.zapresic.hr; www.pouz.hr
PODRUČJE (Brdovec, Dubravica, Marija Gorica)
Nedjelja, 04.11.
14.00
2. gastro eko-etno zaprešićkog kraja, festival jela, pića i slastica
Lokacija: Športska dvorana OŠ Šenkovec, Brdovec
Turistička zajednica općina Brdovec, Dubravica, Marija Gorica „Savsko Sutlanska dolina i brigi“ je mlada turistička organizacija osnovana 15.03.2011. (sastoji se od tri općine Brdovec, Dubravica i Marija Gorica), ali je u svom kratkom mandatu ostvarila jako puno u području turizma i promidžbi našega kraja. U prezentaciji našeg kraja idemo dalje novim aktivnostima:
Prvu nedjelju u 11.mjesecu ( 04.11.2012. u 14 h ) naša Turistička zajednica sa Udruženjem obrtnika Zaprešić organizira 2. manifestaciju – izložbu „GASTRO – EKO – ETNO „ pripremanje jela, pića, kruha i slastica cijelog zaprešićkog kraja, te okrugli stol „Položaj ugostitelja u ruralnim područjima“.
Program će se održati u športskoj dvorani OŠ Ivan Perkovac, Šenkovec, koja može primiti preko 700 gostiju. U predšatoru gostovati će KUD mađarske manjine iz Kopačeva Baranja sa svojim poznatim ribljim specijalitetima ( fiš paprikaš i šaran na rašljama) , gosti iz dragog nam grada Jelse otok Hvar sa svojim specijalitetima, Branko Ventek Zelenjak i drugi, a u programu sudjeluje i poznati kuhari gosp. Branko Ognjenović i Tomica Špiček. U športskoj dvorani će četrnaest poznatih restorana pripremati predjelo i po dva jela (svako jelo za 15 osoba.)
Prvo jelo bi bilo zadano jelo (eko-etno) iz našega kraja ili nekog drugog dijela Lijepe naše, a drugo jelo bi bio -SPECIJALITET KUĆE Sudjelovale bi i četri slastičarnice, pekara ČOČAJ i pekara DUBRAVICA, Kvasac d.o.o. (generalni sponzor ), PIK Vrbovec, IGOMAT Samoborska salama, nekoliko udruga (Ekoturistiko, Udruga Zipka iz Marije Gorice, Bobovljanke i dr.) s nekoliko štandova, pet vinara iz našeg kraja koji imaju certifikat za proizvodnju i prodaju vina novo osnovano ZAPREŠIČKO VINOGORJE, sa geografskim podrijetlom ovog zaprešićkog kraja. Očekujemo i goste iz Slovenije ( Brežice ).
Program vodi stručni voditelj, muzički dio popratit će Tihomir Kožina – Tihy , Valentina Žnidarić, Ivan Fiolić – Fio i Mirjana Bajzec. Programu će se pridružiti KUD-ovi našega kraja svih uzrasta, te udruge vezane uz njegovanje kulturne i eko – etno baštine.
Nadamo se da ćete podržati ovu manifestaciju koja bi uvelike pridonijela turističkom razvoju našega kraja, prepoznatljivosti i promociji restorana, vinara, pekara i slastičara iz zaprešićkog područja, poboljšala ugostiteljsku ponudu za sve putnike namjernike, a ujedno omogućila izlagačima (ugostiteljima, pekarima, slastičarima i vinarima) da na jednom mjestu mogu promovirati ono što najbolje znaju, čime se ponosite, a ujedno da nauče jedni od drugih finese kako pripremiti najbolja domaća jela, najbolje kolače, najbolji kruh, najbolje vino i time privući što više gostiju – turista u naš kraj.
(tzzz.hr / zg-magazin)