Drobilica građevinskog otpada će biti u Jankomiru?

Drobilica građevinskog otpada će biti u Jankomiru?

(S prosvjeda građana pred Gradskom skupštinom)

Drobilica građevinskog otpada za čiju je lokaciju donedavno bila predložena lokacija bivše cementare u Podsusedu, možda će biti postavljena u poslovnoj zoni u Jankomiru. Nešto u tom smislu izjavio je gradonačelnik Milan Bandić nedavno gostujući u emisiji Radija Sljeme Zagrebi po Zagrebu.

Bandić je najavio i moguće izmjene Prostornog plana kako bi se izbjegla gradnja kompostane u Brezovici, čemu se protive tamošnji stanovnici. Naglasio je da se nada kako će se tijekom svibnja usuglasiti s koalicijskim partnerima, pa će se izmijenjeni Plan gospodarenja otpadom ponovno naći pred gradskim zastupnicima još krajem ovog mjeseca.

Gradonačelnik je istaknuo kako je posrijedi otpad sviju nas, a ne samo ljudi s njegove liste koji sjede u Gradskoj skupštini. »A nitko, ni od vladajućih koalicijski partnera, niti od opozicije nije ništa alternativno predložio«, rekao je Bandić i dodao da će se, ne postigne li se dogovor oko lokacija centara za gospodarenje otpadom u Zagrebu, lokacije morati tražiti van grada. »A to će onda koštati«, naglasio je. Zamjerio je oporbi koja se »ne želi zamjeriti« stanovnicima Brezovice i Podsuseda, poručivši kako to pogotovo njemu nije u interesu s obzirom da on kod tih građana uživa još veće povjerenje.

»Uvjeren sam da ćemo naći rješenje, da nećemo ići izvan grada Zagreba, sad idem s novim lokacijama za kompostanu i drobilicu građevinskog otpada«, najavio je gradonačelnik, dodavši kao su za drobilicu koja je u Podsusedu izazvala velike polemike, predviđene dvije potencijalno nove lokacije, a kako se dalo iščitati iz njegovih riječi, obje se nalaze na Jankomiru.

Ustvrdio je kako građani Podsuseda nemaju ništa protiv da se klizište Kostanjek sanira krupnim građevinskim otpadom, bez usitnjenih dijelova, prašine i čestica, a drobilica će ići na drugu lokaciju.

»To je kompromisno rješenje«, izjavio je Bandić i dodao kako su stvari s kompostanom u Brezovici nešto kompleksnije. No na kraju je zaključio kako neće mirno spavati dok ne riješi ta dva problema. (B. J.)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni