Dražen Keleminec ponovno spalio primjerak “Novosti”

Dražen Keleminec ponovno spalio primjerak “Novosti”

(»Nisam ja jedini spalio ovo smeće, spalio ih je i pripadnih srpske manjine…«, poručio je čelnik Autohtone – Hrvatske stranke prava / Izvor: Youtube, snimka zaslona)

Čelnik Autohtone – Hrvatske stranke prava (A-HSP) Dražen Keleminec u četvrtak je nakon konferencije za medije u Gajevoj ulici, ispred redakcije tjednika Novosti ponovno spalio primjerak tog lista. Tijekom konferencije se oštro okomio na saborskog zastupnika SDSS-a Milorada Pupovca, za kojeg je ustvrdio da je kao nacionalna manjina »nedodirljiv« te ga se uopće ne smije javno kritizirati jer se to onda odmah prikazuje kao napad na (srpsku) nacionalnu manjinu.

Nakon nesvakidašnje presice intervenirala je zagrebačka policija koja je privela 57-godišnjeg fotografa zbog vrijeđanja i omalovažavanja policijskih službenika, kojima je i fizički zaprijetio.

»Novosti dio prostora posvećuju veličanju Milorada Pupovca, Srpskog narodnog vijeća i SDSS-a. Drugi dio je namijenjen za napade na sve unutar srpske zajednice koji drugačije misle, a treći su dio sadržaji koji nemaju puno veze sa srpskim nacionalnim manjinama već su nastojanja Milorada Pupovca i nekoliko novinara oko njega da vode svoje privatne ratove i prezentiraju svoja ideološka uvjerenja«, ustvrdio je Keleminec.

Ukazao je da du Novosti nekoliko dana prije obilježavanja obljetnice vojno-redarstvene akcije Oluja otisnule izdanje na čijoj su naslovnici bile riječi »Lijepa naša, lijepo gori«. Keleminec je to nazvao napadom na obljetnicu Oluje i pozivom na terorizam i na paljenje Hrvatske. Poslije toga, dodao je, ide novi broj s naslovnicom »Žarimo i palimo« te se čelnik A-HSP-a pita zašto Državno odvjetništvo Republike Hrvatske nije po tom pitanju ništa poduzelo.

No tijekom konferencije jedan se od prolaznika obratio Kelemincu, rekavši mu da ga se »Zagrepčani ne boje« na što ga je jedan od Keleminčevih pristaša udaljio od konferencije.

Na jednoj se pak Youtube snimci vidi verbalni sukob fotografa Željka Jelenskog s policajcem koji ga je pokušao privesti na što je fotograf policajca izvrijeđao. Okolnosti sukoba nisu poznati, no naposlijetku su interventni policajci odveli Jelenskog u »maricu«.

Privođenje fotografa / Izvor: Index.hr / Hina

Prema službenom priopćenju policije, u Gajevoj se održavala tiskovina konferencija koju je vodio 54-godišnjak. Tijekom konferencije 57-godišnjak je vrijeđao i omalovažavao policijske službenike, kada mu je policijski službenik prišao i zatražio osobnu iskaznicu nije prestajao s omalovažavanjem ni nakon izdanih upozorenja.

Policijski službenici su ga uz uporabu »sredstava prisile« doveli u službene prostorije na kriminalističko istraživanje. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja 57-godišnjak je zbog počinjenja prekršaja iz članka 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, uz optužni prijedlog, doveden na Prekršajni sud u Zagrebu, koji je donio presudu.

Također, u službene prostorije na kriminalističko istraživanje doveden je 54-godišnjak zbog sumnje da je počinio kazneno djelo javnog poticanja na nasilje i mržnju. Po završetku kriminalističkog istraživanja bit će predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava bit će podnijeta Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni