Drago Prgomet uputio čestitku hrvatskim informatičkim olimpijcima

Drago Prgomet uputio čestitku hrvatskim informatičkim olimpijcima

(Foto: www.mioc.hr)

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine prof. dr. Drago Prgomet u ponedjeljak je uputio čestitku mladim hrvatskim informatičarima – Patriku Paviću i Krešimiru Nežmahu te Dorijanu Lendvaju i Pavelu Kliski koji su na 31. međunarodnoj informatičkoj olimpijadi osvojili srebrne i brončane medalje.

Svečanim zatvaranjem i dodjelom medalja, završila je 31. međunarodna informatička olimpijada koja se od 4. do 11. kolovoza održavala u Bakuu u Azerbajdžanu. Na ovom najprestižnijem međunarodnom natjecanju učenika srednjih škola u programiranju nastupilo je 327 natjecatelja iz 87 zemalja.

Svi članovi najmlađe informatičke reprezentacije u povijesti hrvatskih nastupa na međunarodnim olimpijadama učenici su XV. gimnazije iz Zagreba. Patrik i Dorijan učenici su 1. razreda, Krešimir je učenik 2. razreda, a Pavel učenik 3. razreda navedene škole. S članovima hrvatske informatičke reprezentacije putovali su njihovi stručni voditelji Ivan Paljak i Josip Klepec te odgovorni voditelj Krešimir Malnar.

Nastup i pripreme naših mladih informatičara organizirao je Hrvatski savez informatičara. Ovaj program financira se iz javnih potreba Republike Hrvatske za tehničku kulturu, a pokroviteljstvo i potporu pružaju Hrvatska zajednica tehničke kulture i Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske. (zg-m)

';return t.replace("ID",e)+a}function lazyLoadYoutubeIframe(){var e=document.createElement("iframe"),t="ID?autoplay=1";t+=0===this.dataset.query.length?'':'&'+this.dataset.query;e.setAttribute("src",t.replace("ID",this.dataset.src)),e.setAttribute("frameborder","0"),e.setAttribute("allowfullscreen","1"),e.setAttribute("allow", "accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture"),this.parentNode.replaceChild(e,this)}document.addEventListener("DOMContentLoaded",function(){var e,t,a=document.getElementsByClassName("rll-youtube-player");for(t=0;t