Drago Prgomet uputio čestitku hrvatskim informatičkim olimpijcima

Drago Prgomet uputio čestitku hrvatskim informatičkim olimpijcima

(Foto: www.mioc.hr)

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine prof. dr. Drago Prgomet u ponedjeljak je uputio čestitku mladim hrvatskim informatičarima – Patriku Paviću i Krešimiru Nežmahu te Dorijanu Lendvaju i Pavelu Kliski koji su na 31. međunarodnoj informatičkoj olimpijadi osvojili srebrne i brončane medalje.

Svečanim zatvaranjem i dodjelom medalja, završila je 31. međunarodna informatička olimpijada koja se od 4. do 11. kolovoza održavala u Bakuu u Azerbajdžanu. Na ovom najprestižnijem međunarodnom natjecanju učenika srednjih škola u programiranju nastupilo je 327 natjecatelja iz 87 zemalja.

Svi članovi najmlađe informatičke reprezentacije u povijesti hrvatskih nastupa na međunarodnim olimpijadama učenici su XV. gimnazije iz Zagreba. Patrik i Dorijan učenici su 1. razreda, Krešimir je učenik 2. razreda, a Pavel učenik 3. razreda navedene škole. S članovima hrvatske informatičke reprezentacije putovali su njihovi stručni voditelji Ivan Paljak i Josip Klepec te odgovorni voditelj Krešimir Malnar.

Nastup i pripreme naših mladih informatičara organizirao je Hrvatski savez informatičara. Ovaj program financira se iz javnih potreba Republike Hrvatske za tehničku kulturu, a pokroviteljstvo i potporu pružaju Hrvatska zajednica tehničke kulture i Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni