Drago Prgomet je novi predsjednik zagrebačke Gradske skupštine

Drago Prgomet je novi predsjednik zagrebačke Gradske skupštine

Liječnik, prof. dr. Drago Prgomet (HDZ) danas je izabran za novog predsjednika Gradske skupštine Grada Zagreba, na dužnost koju je donedavno obnašao njegov stranački kolega, dr. sc. Andrija Mikulić.

Prgomet je dobio povjerenje većine (30) gradskih zastupnika. Protiv njegovog imenovanje izjasnilo se njih šest, dok je 10 gradskih zastupnika bilo suzdržano.

Novi je predsjednik imenovan na prijedlog skupštinskog Odbora za izbor i imenovanja, u skladu s prijedlogom Kluba gradskih zastupnika HDZ-a.

Dosadašnji predsjednik Gradske skupštine Andrija Mikulić (HDZ) imenovan je 2. travnja glavnim državnim inspektorom Državnog inspektorata pa mu je tada prestala dužnost predsjednika Gradske skupštine.

Prgomet je trenutačni predsjednik Kluba gradskih zastupnika HDZ-a, a na prošlim lokalnim izborima bio je HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Zagreba.

U svom pozdravnom govoru novi se predsjednik Skupštine zahvalio na iskazanom povjerenju, ocijenivši kako nije mala stvar voditi »drugi najveći parlament u Republici Hrvatskoj«.

Dugogodišnji član HDZ-a, prof. dr. sc. Drago Prgomet rođen je 23. svibnja 1965. u Žeravcu kod Dervente (BiH), 23. svibnja 1965. Specijalist je otorinolaringologije i aktualni predstojnik Klinike za bolesti uha, nosa i grla i kirurgiju glave i vrata KBC-a Zagreb te pročelnik Katedre za otorinolaringologiju s audiologijom i fonijatrijom Medicinskog fakulteta u Zagrebu.

Medicinu je diplomirao u Banjoj Luci 1990., a potom (uz polaganje nekih diferencijalnih ispita) također i na Medicinskom fakultetu u Zagrebu, gdje je nakon poslijediplomskog studija stekao i zvanje doktora znanosti.

Prgomet je od 2003. do 2006. bio zastupnik u Hrvatskom saboru (5. saziv). Na 15. Općem saboru HDZ-a 25. svibnja 2012. izabran je za zamjenika predsjednika te političke stranke, no zbog loših odnosa s tadašnjim predsjednikom stranke Tomislavom Karamarkom je 27. veljače 2015. dao ostavku na dužnost zamjenika predsjednika HDZ-a te napustio stranku da bi se u rujnu 2015. pridružio Mostu nezavisnih lista iz kojeg je iste godine izbačen.

U studenome 2015. je osnovao političku stranku HRID koja je dotad djelovala kao udruga. Na sjednici Visokog suda časti HDZ-a 1. rujna 2016. donesena je odluka o povratku Milana Kujundžića i aktualnog predsjednika stranke HRID Drage Prgometa u stranku. (B. J.)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni