Drago Prgomet je HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Zagreba

Drago Prgomet je HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Zagreba

»Želim da se svaki građanin Zagreba, bio on generacijama ovdje ili se tek doselio, osjeća jednako vrijednim i ima jednako pravo i šansu za uspjeh. Bilo da je rođen u Srijemu, Dubrovniku, Hercegovini, Bosni, samom Zagrebu…«, poručio je Prgomet

Potpredsjednik Kluba zastupnika Hrvatske demokratske zajednice u Saboru, prof. dr. sc. Drago Prgomet bit će HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Grada Zagreba. Jednoglasna je to odluka koju je na sjednici u srijedu navečer donio Gradski odbor HDZ-a Grada Zagreba. Na sjednici je sudjelovao i predsjednik HDZ-a i Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković.

Andrej Plenković istaknuo je da Prgomet uživa punu potporu i vodstva stranke. »Prof. Prgomet je poznat i etabliran političar, s respektabilnom profesionalnom karijerom, ali i s izrazito vidljivim i angažiranim političkim putem – na kojem je dokazao da je u stanju boriti se za svoje ideje i projekte. S njegovom kandidaturom HDZ ističe najozbiljniju namjeru za izvrsnim rezultatom u Gradu Zagrebu, i to na izborima i za gradonačelnika i za listu za Gradsku skupštinu, s kojom očekujemo jako dobar rezultat, puno bolji nego do sada«, rekao je Plenković najavivši nova »stranačka osvježenja«, osobito u velikim gradovima.

»U prof. Prgometu imamo sjajnog kandidata, čovjeka koji će dati sve od sebe da HDZ na ovim izborima ostvari sjajan, pobjednički rezultat«, kaže Plenković.

Kakndidat za gradonačelnika nada se izbornoj pobjedi. »Dobit ćemo i ovu utakmicu! Dobit ćemo gradonačelnika Grada Zagreba i bit ćemo najjača stranka u Gradskoj skupštini. To ćete imati priliku vidjeti 21. svibnja. Govoriti o kampanji znači govoriti o HDZ-u koji zadnjih šest mjeseci – pod vodstvom predsjednika Plenkovića – vodi državu u kojoj raste BDP, izvoz, proizvodnja, u kojoj rastu plaće, a padaju porezi. Ima li bolje kampanje za Zagreb i poruke da ćemo to isto učiniti u našem gradu«, rekao je Prgomet.

»O programima ćemo razgovarati u idućim tjednima, ali danas želimo poručiti – u fokusu naše kampanje bit će briga za ljude. Želim da se svaki građanin Zagreba, bio on generacijama ovdje ili se tek doselio, osjeća jednako vrijednim i ima jednako pravo i šansu za uspjeh. Bilo da je rođen u Srijemu, Dubrovniku, Hercegovini, Bosni, samom Zagrebu… Živio on u Sesvetama ili na Kvatriću, Jankomiru ili Britancu, u Novom zagrebu ili na Cvjetnom trgu. To je zadaća HDZ-a – koju ću kao gradonačelnik voditi s punim srcem i jakom voljom«, najavio je.

Drago Prgomet rodio se u Žeravcu u blizini Dervente 1965. godine, po struci je specijalist otorinolaringolog. Medicinu je diplomirao u Banjoj Luci 1990., te uz polaganje nekih diferencijalnih ispita na Medicinskom fakultetu u Zagrebu, gdje je nakon poslijediplomskog studija stekao zvanje doktora znanosti.

Kao član HDZ-a od 2003. do 2006. bio je zastupnik u Hrvatskome saboru, a na 15. općem saboru HDZ-a 2012. godine izabran je za zamjenika predsjednika stranke. Nakon sukoba s predsjednikom HDZ-a Tomislavom Karamarkom, 2015. godine dao je ostavku na tu dužnost i istupio iz stranke. Nakon toga pristupio je Mostu nezavisnih lista, a krajem te godine osnovao je stranku HRID. Nakon što je na čelo HDZ-a došao Andrej Plenković, Prgomet se u rujnu prošle godine vratio u HDZ. (ZG-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni