Dragan Martinović: Svaki Zagrepčanin na režije troši četvrtinu plaće

Dragan Martinović: Svaki Zagrepčanin na režije troši četvrtinu plaće

»Na vama, građanima, nije plaćanje nepotrebnih i netransparentnih troškova vašeg gradonačelnika. Jednako tako, vi ne zaslužujete kontinuirano prikrivanje stvarnog stanja populističkim potezima. Vi vidite prazne i zapuštene poslovne prostore, nedostatak sinergije znanosti i poduzetništva, probleme u gospodarenju otpadom … na kraju, vi jeste ovaj grad i svakodnevno živite s njegovim problemima«, poručio je u petak kandidat za gradonačelnika Zagreba Dragan Martinović u svom stožeru na zagrebačkoj Trešnjevci.

Ustvrdio je i da problema u Zagrebu ima puno, a ovu kampanju započet će, kako je kazao, onim najbolnijim – »devastiranom socijalnom dimenzijom Grada Zagreba«.

»Svim snagama zalagat ću se za smanjenje visine režija, kako kroz uspostavljanje cjelovitog sustava gospodarenja otpadom u skladu s načelima održivog razvoja, tako i kroz druge aktivnosti strateški formirane u uskoj suradnji struke i institucija. Vaši troškovi nisu samo previsoki, oni su i netransparentni – i tomu želim stati na kraj«, tvrdi kandidat za gradonačelnika.

»Svaki građanin Zagreba za režijske troškove svaki mjesec mora izdvojiti 1.595 kn što je 24 posto prosječne plaće. Nije li poražavajuća činjenica što je Zagreb najskuplji grad u Europi po režijskim troškovima? Primjerice, u Beču su režije 9 posto plaće, u Berlinu 10 posto, a u Parizu i Londonu 7 posto! Što tek reći za Dublin gdje građani izdvajaju samo 6 posto plaće za svoje režije ili za Helsinski gdje su ukupne prosječne režije 77 eura, a prosječna plaća 2.350 eura. U Helsinkiju građani za režiju izdvajaju samo 3 posto svoje plaće ili osam puta manje nego građani Zagreba!«, ustvrdio je Martinović.

»Voda, odvodnja, plin, grijanje, čistoća, komunalna naknada i naknada za uređenje voda su režijski troškovi koje su pod izravnom ingerencijom grada Zagreba. Kada smanjimo cijene ovih komunalija građani će u prosjeku svaki mjesec uštedjeti oko 800 kuna«, najavio je. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni