Dozvoljeni posjeti korisnicima domova za starije

Dozvoljeni posjeti korisnicima domova za starije

(Uz strogo pridržavanje epidemioloških mjera)

S 1. veljače dozvoljene su posjete korisnicima domova za starije osobe uz strogo pridržavanje epidemioloških mjera.

Odluka je temeljem najnovijih uputa za sprečavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 za pružatelje socijalne usluge smještaja za starije osobe i osobe s invaliditetom u sustavu socijalne skrbi. Upute su donijeli Hrvatski zavod za javno zdravstvo, Nastavni zavod za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ i Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Iz Grada Zagreba poručuju kako im je zaštita zdravlja osoba starije životne dobi, kao najosjetljivijeg dijela populacije najveći prioritet. Ističu kako je uz velike napore, i prije svega strogo pridržavanje epidemioloških mjera od strane korisnika i djelatnika domova za starije osobe, suočavanje s virusom uspješno svladavano tijekom cijele godine.

Nadaju se kako će i procjepljivanje korisnika, djelatnika i opće populacije pridonijeti dodatnom poboljšanju epidemiološke slike i normalizaciji svakodnevnog života građana.

Svjesni su da se članovi obitelji i prijatelji i sam korisnici domova za starije osobe raduju posjetima, ali upozoravaju da rizik od širenja zaraze još postoji. Stoga apeliraju na odgovorno ponašanje članova obitelji i prijatelja korisnika. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni