“Dostava uzrokuje zastoje, nesigurnost i nervozu u prometu”

“Dostava uzrokuje zastoje, nesigurnost i nervozu u prometu”

»Loše organizirana, odnosno neorganizirana dostava u Zagrebu jedan je od uzroka zastoja, nesigurnosti i nervoze u prometu u većem dijelu grada«, rekla je GLAS-ova kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba Anka Mrak-Taritaš prilikom današnjeg obilaska grada.

Poručila je kako se situacija može odmah popraviti donošenjem odluke da se dostava može raditi samo u određeno vrijeme – noću, rano ujutro ili navečer. Podsjetila je da je njezina stranka to i predlagala u Gradskoj skupštini. Time bi se, smatra, smanjile gužve i zastoji zbog nepropisno parkiranih kombija i kamiona u vrijeme kad ljudi idu na posao, u školu i odvija se normalni dnevni promet.

»Na srednji i dulji rok dostavu u gradu treba potpuno reorganizirati kroz distributivne centre oko šireg središta grada, uz korištenje manjih dostavnih vozila koja ne zagađuju zrak i teretnih tramvaja u noćnim satima«, smatra Mrak-Taritaš. Napomenule je da se iz europskih fondova može financirati prenamjena nekadašnjih industrijskih kolosijeka kojima je Zagreb premrežen, a koji se također mogu koristiti za dostavu. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni