Došlo je vrijeme za još jedan povijesni vritnjak u Saboru!

Došlo je vrijeme za još jedan povijesni vritnjak u Saboru!

(Foto: Youtube / snimka zaslona)

Vrijeme je da u Saboru započne demokratski dijalog i konačno dođe do sukobljavanja ideja i misli, a ne prizemnih i nekulturnih štoseva i podvala

Lazar Grujić

Posljednji događaji u Hrvatskom saboru pokazatelj su kako se povijest ponavlja i kako je prošlost učiteljica budućnosti. Riječ je, naime o grotesknim istupima pojedinaca, uvredama, prijetnjama ili izravnim snimanjima za potrebe osobne promocije. Stoga nije čudno što pojedini redikuli koji su zalutali u saborske klupe imaju na društvenim mrežama vojsku pratitelja, ali srećom daleko manje sljedbenika.

Teško je pri tome reći tko je kriv za takvu situaciju jer iako je istina samo jedna za svađu je ipak potrebno dvoje. No za nas u Stranci umirovljenika jedan od osnovnih uzroka sadašnje kaotične političke situacije je aktualni izborni zakon, zastarjeli način glasovanja i strahovito kompliciran postizborni postupak koji je osmišljen samo da bi se opravdao rad Državnog izbornog povjerenstva!

Za one manje upućene riječ je otvaranju i zatvaranju velikog broja posebnih računa koji su povezani i s bespotrebnim bankarskim troškovima, slanjem različitih izvješća i obrazaca, njihovo potvrđivanje, javno objavljivanje te konačno i prilaganje potvrda o nekažnjavanju. Kao da živimo u srednjem vijeku, a ne u doba informatičkih i STEM tehnologija koje osobito forsira aktualna ministrica znanosti i obrazovanja. Umjesto da ipak skrene malo i pozornost na odgoj i obrazovanje mladih naraštaja u duhu domoljublja i patriotizma. Naime, u cjelini nećemo imati puno koristi od pametnih i inteligentnih matematičara cijepljenih liberalizmom i globalizmom umjesto ljubavi prema svojoj domovini, kulturi i tradiciji.

https://www.youtube.com/watch?v=nC_r3s0CbTI

Upravo takvi su nam i pojedini predstavnici naroda u saborskim klupama pa se ne treba čuditi cirkusu koji nam saborski zastupnici i predsjednik sabora svakodnevno priređuju. Očekujući ipak kako će se konačno dogoditi i čuveni vritnjak u Saboru te na taj način obilježiti početak demokratskog dijaloga, odgovornosti za svaku izgovorenu riječ i učinjena djela i konačno sukobljavanja ideja i misli, a ne prizemnih i nekulturnih štoseva i podvala.

Lazar Grujić, dipl.oec.

predsjednik Stranke umirovljenika

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni