Dopisom tvrtki Eagle Hills pokušavaju zaustaviti izgradnju “Zagreb Cityja”

Dopisom tvrtki Eagle Hills pokušavaju zaustaviti izgradnju “Zagreb Cityja”

Građanska inicijativa sastavila je dopis koji je poslan tvrtki Eagle Hills iz Dubaija, koja je potencijalni investitor mega-projekta »Zagreb City«, poznatog i kao »Zagrebački Manhattan«.

Pismo je ispred inicijativa i udruga građana Zagreba potpisala Gordana Pasanec, koja nas je informirala da su dobili potvrdu o zaprimljenoj poruci prvo na arapskom i engleskom jeziku, a potom i na hrvatskom.

U pismu je tvrtka upozorena da se građanske udruge i inicijative uz potporu arhitekata te vijećnika u zagrebačkoj Gradskoj skupštini bore »protiv netransparentnosti i nezakonite procedure donošenja GUP-a Grada Zagreba«.

Ističe se kako je Memorandum o razumijevanju koji je potpisao gradonačelnik Milan Bandić 12. 3. 2019.godine u Dubaiju s Mohamedom Alabarom po izjavi gradonačelnika tajni dokument, bez obzira na ključne stvari koje se tiču građana i javnih institucija.

»S obzirom na netransparentnost procedure i kršenja nekoliko važnih zakona, struka, građani su predali otvorena pisma prema Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja te Ministarstvu uprave. Predana je prijava na Državno odvjetništvo, pučkoj pravobraniteljici, a trenutno se sprema tužba za Upravni sud te u konačnici i vijeću za ljudska prava u Strasbourgu«, stoji u dopisu tvrtki Eagle Hills.

Ukazuje se kako su protiv »Projekta Manhattan«, zbog kojeg građani ostaju bez jedinog Hipodroma i zadnje zone za evakuaciju za 120 000 građana, održana čak tri Prosvjeda, a u pripremi je i jedan masovni u rujnu.

Također, ističe se da se protiv aktualnog gradonačelnika Zagreba priprema referendum za njegovu smjenu, ali i to da je protiv njega pri Državnom odvjetništvu RH-u podneseno mnoštvo kaznenih prijava.

Zaključuje se i kako su građani zgroženi da se u njihovo ime potpisuje Memorandum o razumijevanju, s obzirom da »Zagreb nije vlasništvo gradonačelnika«. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni