Doniranje knjiga za OŠ Ernestinovo

Doniranje knjiga za OŠ Ernestinovo

Hrvatska udruga školskih knjižničara u suradnji s partnerima, sajmom knjiga Interliber i Zajednicom nakladnika Hrvatske organizira akciju darivanja knjiga jednoj školskoj knjižnici koja samostalno nema uvjeta za kvalitetnu obnovu ili dopunu knjižne građe. Cilj aktivnosti je podizanje svijesti o važnosti školskih knjižnica i značaja kvalitetnoga i aktualnoga knjižničnog fonda za izgradnju društva znanja i pozitivnih humanističkih vrijednosti.

Na natječaj Knjigodar za 2017. godinu pristiglo je 16 prijava. Svi knjižničari koji su poslali prijave rade u teškim uvjetima i njihove knjižnice zaslužuju potporu. Većinom glasova imenovanog Povjerenstva (Dina Grozdanović Poštolka, predstavnica Međunarodnog sajma knjiga Interliber, Zagrebački Velesajam; Marko Gjeldum, predstavnik Zajednice nakladnika i knjižara, Gospodarska komora i Anica Tkalčević, predstavnica Hrvatske udruge školskih knjižničara), dobitnikom je odabrana Školska knjižnica Osnovne škole Ernestinovo.

Osnovna škola Ernestinovo nalazi se na području od posebne državne skrbi prve kategorije, a pohađa ju 145 učenika. Školska knjižnica brojem svezaka ne zadovoljava propisani minimum Standarda za školske knjižnice. U mjestu nema narodne knjižnice niti dostupne bibliobusne službe.

Akcija prikupljanja knjiga odvijat će se tijekom 40. Međunarodnog sajma knjiga Interliber, u izložbenim prostorima partnera bit će postavljene prigodno označene kutije u koje se mogu ostaviti knjige za dar. Iz Velesajma apeliraju da knjige budu očuvane i sadržajem prilagođene učenicima osnovne škole.

Svečanost Knjigodara održat će se 10. 11. 2017. na otvorenoj pozornici paviljona 6 Zagrebačkog Velesajma u 14.00 sati, uz sudjelovanje predstavnika organizatora i dobitnika. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni